У Српској 42 лица умрла од грипа

У посљедња два дана од посљедица тешке акутне респираторне инфекције преминула су два пацијента, чиме је број преминулих од посљедица грипа у Републици Српској порастао на 42.

Република Српска 15.02.2019 | 15:34
У Српској 42 лица умрла од грипа
Како је саопштено из Института за јавно здравство Републике Српске, преминули пацијенти били старије и средње животне доби.

"Универзитетски клинички центар Републике Српске пријавио је да су пацијенти били средње и старије животне доби, са бројним коморбидитетима, код којих је потврђено присуство вируса инфлуенце типа А", саопштено је из Института.

Додаје се да се свакодневно прати епидемиолошка ситуација у Републици Српској и региону, као и информације Европског центра за контролу болести и Свјетске здравствене организације.

"У току је прикупљање података из свих здравствених установа у Републици Српској за извјештај за седму недјељу који ће јавности бити доступан у уторак. Када су у питању обољели, уочава се значајан пад пријављених случајева све три групе инфекција (ИЛИ, АРИ, САРИ).

Број пријављених САРИ случајева у Универзитетском клиничком центру Републике Српске је увелико смањен", наглашава се у саопштењу.

Како се закључује, наведени подаци најављују предстојећи пад активности вируса инфлуенце, што одговара очекиваној епидемиолошкој ситуацији за овај период.

(Независне новине)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

забринут

15.02.2019 14:53

Ниста забрињавајуце, јос смо испод просјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

грипе

15.02.2019 23:37

Како ово, три врсте грипе, какве су онда вакцине? Умрло преко 40 људи, образложење је старија доб и неке болести... Није хумано у 21.вијеку, упустити људе да умру, без имало саосјецања, онако извијестити као да су стока. Да је неко убио оволико паса луталца, била би страшна фрка, а овако, није важно. Страшно је све...

ОДГОВОРИТЕ
Name

плати вакцину..

16.02.2019 07:06

РС предњачи по фаталним исходима. Неће народ да се вакцинише. Не да новац за вакцију. А вакцине набављене, био тендер, леже, чекају. Утрошити се требају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Је ли могуће

16.02.2019 13:48

У Монтенегро тек седам умрлих. А рачуна се као нека држава, суверена, самостална, аутономна држава, без ентитета. Чланица Натоа. Ма ништа од тога, талашика.

ОДГОВОРИТЕ