Валверде остаје још сезону, можда и двије!

Валверде продужио уговор са Барселоном! Управа Барселоне и тренер, Ернесто Валверде, постигли су догово по којем ће он водити екипу и наредне сезоне.  Упркос најавама да би на љето могао да услиједи растанак, Барселона продужила уговор са тренером.

Фудбал 15.02.2019 | 15:45
Валверде остаје још сезону, можда и двије!
На тај начин су прекинуте све спекулације око тога да ће искусни стручњак напустити клупу првака Шпаније.

На званичном сајту Барселоне објављена је информација да ће Валверде водити екипу у сезони 2019/20 с тим што је у уговор унесена и опција да у случају задовољавајућих резултата сарадња буде продужена за још годину дана.

У току дана се очекује да Валверде и званично стави параф на нови уговор, а прво обраћање имаће у вечерњим сатима на конференцији уочи сусрета са Ваљадолидом.

Ернесто Валверде је у првој сезони на "Камп Ноу" остварио велики успех, освојио је дуплу круну, а ове је узео Супер куп Шпаније.

Он је Барселону водио на 96 утакмица, забележио је учинак од 65 победа, 22 нерешена резултата и девет пораза.

Ернесто Валверде (55) биће тренер Барселоне и идуће сезоне, а можда и још једну потом.

Каталонски клуб одлучио је да продужи уговор са тренером, иако се писало да би на љето могло доћи до растанка.

"ФК Барселона и тренер првог тима, Ернесто Валверде, постигли су договор о продужетку сарадње за сезону (2019/20), уз опцију продужетка за још једну (2020/21)", наводи се у саопштењу објављеном на клупском сајту овог петка.

Валверде је на клупу Брасе сео крајем маја 2017, по завршетку сезоне 2016/17, умјесто Луиса Енрикеа и већ у првој сезони освојио је "дуплу круну", а ове је додао и Суперкуп Шпаније. У 96 званичних утакмица уписао је 65 побједа, 22 ремија и само девет пораза.

Барселона је тренутно водећа на табели Примере са шест бодова више од Реал Мадрида, а седам од Атлетико Мадрида, док је у Лиги шампиона чека двомеч осмине финала против Олимпика из Лиона.

Подсјетимо, само дан раније уговор са тренером Дијего Симеонеом продужио је Атлетико Мадрид, а остаје да видимо хоће ли и Реал задржати Сантјага Соларија који је током сезоне постављен умјесто смијењеног Ђулена Лопетегија.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар