Новинарка добила пријетећу поруку

Полиција је покренула истрагу након пријаве да је новинарка ЕуроБлица и портала Српскаинфо Милкица Милојевић примила узнемирујуће пријетње од стране за сада непознате особе, чији ће идентитет бити утврђен у наредном периоду.  

Република Српска 15.02.2019 | 11:44
Новинарка добила пријетећу поруку
– Полицијски службеници Полицијске станице Бањалука предузимају оперативне и истражне мјере и радње са циљем идентификовања лица и расвјетљавања кривичног дјела угрожавање сигурности које је пријављено 14. фебруара ове године, а везано за пријетње посредством телефона упућених новинарки једног дневног листа у Бањалуци – саопштено је данас из Полицијске управе Бањалука.

Новинарка Милкица Милојевић изјавила је да су пријетње прије свега напад на редакцију ЕуроБлица и Српскаинфо и цијелу новинарску професију.

– Не сматрам се угроженом, али не смијемо пристати да пређемо преко оваквих пријетњи, јер ми радимо у интересу јавности. Створена је атмосфера у којој се потенцирају напади на новинаре и морамо рећи да тако нешто није нормално – изјавила је она и уједно позвала све новинаре који трпе било какав вид пријетњи да то обавезно пријаве полицији и Линији за помоћ новинарима.

О сазнањима је упознат и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука. 

Пријетње су се односиле на текст објављен у ЕуроБлицу о судском поступку који се води против Бојана Будише, радника Фонда ПИО оптуженог за омогућавање уживања дрога.

Неколико часова након узнемирујућег позива у редакцију ЕуроБлица дошао је извјесни Милета П, а који се у оптужници бањалучког тужилаштва наводи као особа којој је оптужени Будиша омогућио уживање марихуане.

На питање новинара ко је позвао редакцију и пријетио новинарки, поменути Милета П. је одговорио: “Мој брат”.

Према Кривичном законику Републике Српске, за угрожавање сигурности може се изрећи максимална казна до двије године затвора.

(Српскаинфо)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лука

15.02.2019 10:52

Сваким даном и не даном него сатом добијамо вести колико смо угрожени у Републици српској,а посебно у Бана луци,незнам шта је ово како нормално и слободно живети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

15.02.2019 14:43

Додиков манир, и овај пријети новинару ЖЕНИ. То раде само слабићи и комплексаши.

Name

Реално

15.02.2019 10:58

Ради по закону сигурно си несто велико слагала засто постени новинари не добију пријетњу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА РЕАЛНО

15.02.2019 12:33

ФУКАРО.

Name

ЖИКА Ж

15.02.2019 12:36

РТРС-у не вјерујем ни временској прогнози!?

Name

Дрински Вук

15.02.2019 11:20

Е стварно преко свих мјера је досло да нема слободе у РС докле висе људи дал та ј Суд и Полиција само примају плату а ниста се не десава докле висе зазалице кад народ оде из дразве а то и тразе са врха да је продају јос ОНА ЈЕ ОСТАЛА РЕПУБЛИКА СРПСКА

ОДГОВОРИТЕ