КРК: Партизан на +30 против Новог Пазара!

Партизан оправдао улогу фаворита и пласирао се у полуфинале Купа.  Кошаркаши Партизана победили су Нови Пазар резултатом 102:72 у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа.  Црно-бели почели одбрану Купа убедљивом победом над другопласираном екипом КЛС. Дебитовао Јарамаз, Пецарски и Трифуновић искористили шансу.  Ђорђе Гагић заказао дуел са ФМП-ом, деби Јарамаза без поена.  Црно-бели у полуфиналу Купа Кораћа после тријумфа над Новим Пазаром – 102:72.

Кошарка 14.02.2019 | 21:55
КРК: Партизан на +30 против Новог Пазара!
Партизан је оправдао улогу великог фаворита против трећепласиране екипе Кошаркашке лиге Србије и лако дошао до тријумфа.

Црно-бели су добро ушли у меч и после првих пет минута имали двоцифрен предност, али јие Нови Пазар успео да се консолидује, па тројком Марзета дође до "само" минус шест после прве четвртине.

Ипак, шампион Купа је успео поново да се одлепи, пре свега сјајном игром Ђорђа Гагића и Новице Величковића. Њих двојица су после првих 20 минута имали по десет поена, а Партизан је убацио чак 51 поен за полувреме и на паузу отишао са +16. 

У другом полувремену ништа боље није изгледана игра Новог Пазара него у првом. Партизан је боље почео, са две тројке Сија, али је ушао у серију од четири минута и постигнутог једног јединог поена. Ипак, Новопазарци нису успели то да искористе, јер су смањили на -17, али недуго затим поново били у минусу од 20 и више поена. 

Партизан је повећавао предност, пре свега преко Пецарског и Гагића, који су играли фантастично. Стартери и стандардни првотимци су углавном одмарали, док су минуте добили поменути Пецарски, као и Гегић, Урош Трифуновић и остали. 

Немања Крстић, некада велики таленат српске кошарке, трудио се да се прикаже у што боље светлу и покушавао је да свим снагама, сам против свих, дође до поена, али све је то било довољно само за пораз од 30 разлике. 

Најбољи актер меча био је Гагић са 27 поена и 12 скокова који је имао индекс корисности 42. У Партизану пратили су га Пецарски 14 поена, Ренфро и Лендел са по 12 и Величкових са десет поена и пет скокова, колико је имао и на полувремену. 

Код поражених истакла су се два играча. Марко Радоњић је био најефикаснији са 21 поеном, а пратио га је поменути Крстић са 18. 

Партизан у полуфиналу Купа игра против ФМП-а, који је савладао Свети Ђорђе. Тај меч на програму је у суботу у Нишу.

Кошаркаши Партизана потврдили су класу и добру форму, победивши Нови Пазар са 30 поена разлике у другој четвртфиналној утакмици завршнице Купа Кораћа.

Ђорђе Гагић је за само 18 минута нанизао 27 поена и 12 скокова, а Марко Пецарски за 16 минута постигао 14 поена, доприневши тако да црно-бели не окрње убедљиву предност и када су главне полуге тима отишле на клупу.

Партизан - Нови Пазар 102:72 (26:20, 25:15, 23:19, 28:18)!

У полуфиналу заказаном за суботу у 17.00, црно-бели ће се састати са ФМП Железником, који је рутински савладао Свети Ђорђе из Житишта - 112:58.

Нови Пазар, који са Динамиком дели друго и треће место на табели КЛС, током првог полувремена је "мучио" фаворита играјући зонску одбрану. Захваљујући њој је са 24:13 пришао на 31:28, али онда су црно-бели пронашли рецепт и спуштајући лопту центрима почели поново да стичу осетнију предност.

Осим Гагића, нерешиве енигме за Пазарце били су и Никола Јанковић и Џок Лендејл, као и капитен Новица Величковић, који је на полувремену, уз Гагића, био најефикаснији у тиму Андрее Тринкијерија.

На велики одмор су црно-бели отишли са "плус 16", на почетку треће четвртине направили су серију 8:0, уз две тројке Банџе Сија (59:35) и већ тада решили питање победника.

Крајем треће деонице у игру је ушао Пецарски, на почетку четврте и Урош Трифуновић и обојица су се одлично надовезала на оно што су до тада радили старији саиграчи.

Дебитовао је Огњен Јарамаз, ове недеље позајмљен од шпанског Бургоса, шутом из игре 0/4, али уз седам асистенција.

У нападачком "контраритму" био је већим делом меча Вања Маринковић, који је до 36. минута упутио само један шут, иако је на паркету провео "пола" утакмице. Тек онда је убацио тројку, за своје једине поене у четвртак увече. Остаје да се види да ли ће то искористити да се мотивише за бољу игру у полуфиналу и у евентуалном финалу...

Први корак ка одбрани Жућкове левице – сигуран. Само се мало више него на обичном тренингу презнојио Партизан и умарширао у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто је према очекивањима прескочио почетну препреку у лику Новог Пазара и стекао предуслове да се опет бори за пехар у Нишу – 102:72 (26:20, 25:15, 23:19, 28:18).

За тако нешто мораће да покаже једнако ефикасну игру и против ФМП-а, који је раније тукао екипу Светог Ђорђа из Житишта, па ћемо у суботу присуствавати вероватно занимљивијем окршају од вечерашњег, о чему сведочи податак да су црно-бели и тим из Желеника у последњих осам сусрета поравнати са по четри победе.

До очекиваног славља над Пазарцима екипу Андрее Тринкијерија предводио је Ђорђе Гагић са 27 поена и само једним промашајем из игре (8/9) за 18 минута на паркету Чаира, док је за исто време 15 поена убацио Марко Пецарски и наговестио да би у наставку турнира могао да буде икс фактор београдског састава.

На овом мечу дебитовао је за тим из Хумске 1 новајлија из шпанског Бургоса, Немања Јарамаз, међутим, није успео да се упише у листу стрелаца (из четири покушаја). Баш као ни "нови Србин", Маркус Пејџ.

Можда су њих двојица чувала артиљерију за полуфинале и евентуалну завршну борбу за одбрану трофеја, међутим, шут није служио ни Вању Маринковића (само три поена за 23 минута на паркету), да би тај празан ход појединаца на најбољи начин надоместили Новица Величковић (капитен није играо у последње време, сад је убацио десет поена), Џок Лендејл и Алекс Ренфро (по 12), те већ поменути Пецарски, који је сјајно искористио поврење стручног штаба.

Само четири дана после тријумфа над Будућности, у коме је пропаргирао чврсту одбрану, Парни ваљак је одиграо на велики број поена, а потпуно је доминирао у рекету, одакле је спаковао 54 наспрам 28 Новог Пазара. Имао је и 15 скокова више, 19 поена дао из контре, у једном тренутку био на плуис 33 и без проблема ушао међу четири најбоља.

С друге стране, Нови Пазар је само у првој чевртини држао прикључак, али брзи проблеми са фауловима ТарикаБрунчевића спречили су тим Оливера Поповића да буде конкурентнији. Но, и на овоме му ваља скинути капу, јер је убацио 72 поена црно-белима. Од тога 21 Марко Радоњић, а 18 Немања Крстић, с тим да је Пазарце скупо коштао очајан шут за три и само осам погођених шутева из 30 покушаја.

---------------------------------------------------------------------------

ПАРТИЗАН – НОВИ ПАЗАР 102:72 (26:20, 25, 15, 23:19, 28:18)

Ниш
Хала Чаир
Гледалаца: око 2.000

ПАРТИЗАН: Гагић 27 (шут за два 8/9, бацања 11/12, 12ск, 3изг), Пецарски 14 (6ск), Ренфро 12 (тројке 4/6, 5ас), Лендејл 12, Величковић 10 (5ск), Си 9 (тројке 3/4, 3ас, 2укр), Н. Јанковић 8 (3ск, 2ас), Трифуновић 4, Гегић 3 (5ас), Маринковић 3 (4ск, 3изг), Пејџ (3ск, 5ас, 3укр), Јарамаз (7ас).

НОВИ ПАЗАР: Радоњић 21 (4ск, 4изг), Крстић 18, Марзет 7 (5ск), Хаџифејзовић 7, Вујовић 6 (7ск, 3ас, 2укр), Нумановић 5, Симеуновић 3, Брунчевић 3, Бербаков 2 (5ас), Нешовић (4ас), Еминбеговић, Славковић.

ЧЕТВРТФИНАЛИ ПАРОВИ:

Четвртак:
ФМП - Свети Ђорђе 112:58
Партизан - Нови Пазар 102:72

Петак:
17.00: Мега Бемакс - Борац Чачак
19.30: Црвена звезда - Динамик 

Полуфинални мечеви су у суботу од 17.00 и 19.30, а финални сусрет је у недељу од 17.00*
(Термин финала подложан промени)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар