Срби у Америци: Доналде, помажи!

Амерички Срби затражили су од предсједника САД Доналда Трампа и Конгреса, уз 37. 000 потписа, да повуку сваку економску помоћ и подршку “Тачијевом криминалном режиму на Косову, у спољној и домаћој политици”, те да спријечи прогон припадника неисламских религија и уништавање манастира и других трагова европске културе.

Србија 14.02.2019 | 20:44
Срби у Америци: Доналде, помажи!
Петицију и Резолуцију су угледни чланови Организационог комитета српско-америчке заједнице прије неколико дана уручили предсједнику Трампу, министру спољних послова Мајку Помпеу, као и Предсједницима Комитета за спољне послове у Доњем Дому и Сенату, наводи се у саопштењу тог Комитета.

У документима који су уручени највишим америчким званичницима, како се наводи у саопштењу, „тражи се да Америка најодлучније осуди непрестани прогон хришћана и других неисламских религија на Косову и спријечи даље уништавање манастира и других вјековних историјских трагова европске кутлуре”.

Тражи се и да “Америка одмах повуче сваку економску помоћ и подршку Тачијевом криминалном резиму Косова у спољној и домаћој политици”.

У документима Петиције и Резолуције, приложеним уз саопштење, између осталог се наводи да је Тачијева власт одговорна за вођење кампање тихог геноцида против неалбанаца, првенствено православних Срба, да је та кампања резултирала са преко 150 оскрнављених и уништених српских православних цркава, манастира и других културних и вјерских објеката, као и да је двије трећине српског становништва протјерано из својих домова на Косову и Метохији, укључујући 40.000 људи само из града Приштине.

Износе се чињенице да су Косово и Метохија колијевка српске цивилизације и од великог значаја за идентитет српског народа, као и да Тачи ствара албанску војску упркос противљењу УН, ЕУ и НАТО, чиме доприноси дестабилизацији на Балкану и угрожава регионалну сигурност. 

Износи се и податак да су косовски Албанци, муслимани, радикализовани до те мјере да имају једну од највиших стопа учешћа у ИСИС-у на Балкану, као што су то документовали „Њујорк Тајмс“ и други медији, као и да су одговорни за бројна терористичка дјела у Европи и против САД.

– Самог Тачија Савјет Европе идентификовао је као шефа албанског криминалног картела сличног мафији који се бави трговином хероином, оружјем и људским органима – наводи се у овим документима и због тога се амерички Конгрес и америчка влада “позивају да одмах повуку подршку илегалној војсци Хашима Тачија која је формирана у супротности са Резолуцијом 1244 Савета безбједности Уједињених нација.

Тражи се и да се донесе резолуција којом се осуђује Тачијев прогон српских хришћана, Јевреја, Рома и других мањина слично ХР 390 , “Закону о помоћи и одговорности за геноцид у Ираку и Сирији”, којим се одобрава помоћ хришћанима прогоњеним у Ираку и Сирији, а који је недавно потписао предсједник Трамп”.

У резолуцији се на крају позива и на “одржавање конгресне расправе о утицају и трошковима америчке спољне политике у Србији и на Косову која дестабилизује регион”

– Акција прикупљања потписа и даље траје, како би се наставио притисак на америчку администрацију – наводи се на крају саопштења. 

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Срби Амwрицки

14.02.2019 19:51

Мозе ли да лобирате јод Трампа да нас спаси од тираније Додикове фамулије ..Молимо азил .нас угњетсва

ОДГОВОРИТЕ
Name

Американац Босанац

14.02.2019 20:49

Цуди ме након свих милиона улозених у лобирање у Америци да нико није у стању да написе несто сто би било прихватљиво за Американце.А ти их молис???Американцима цим ти написес да Америка треба да престане помагати злоцинацки резим Косова то знаци да си рекао Американцима,да су и они злоцинци????

Name

Сви,Путине..Путине

14.02.2019 21:47

Али се УСА увјек моли за помоц !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

14.02.2019 22:05

Јабих исто молила Трупа да не подржава Албанска мафију, Којису дошли као гости на Косово и сад од домачина којису их примили и помагали их отимају Куће и имања и убијајуих.

Name

Десетка

14.02.2019 22:13

Хахаха...Добро запазено.

Name

Дзоо

15.02.2019 05:11

Дора@иди море сто те тута бугарин не докраици,засто лазес саму себе и загадјујес оклис.Знасли једног Србина са косова који није уновцијо своје имање плус 70% добили су плацове,станове итд од Србије престани те изигравати будалу од себе.

Name

Јанез

17.02.2019 05:17

Ко је Србима крив сто своје на Косову распродају па после кмеце да су протијерани не мозе паре И јере.

Name

Ди

14.02.2019 22:38

"да спријечи прогон припадника неисламских религија " Знате ли ви колико је Албанаца хрисцана? Јадни иду на фазон ислам,тероризам бла бла... Мислите да Америка не зна ста се десавало деведесетих на том подруцју. Да ли се и тада десавао прогон неисламслих или исламслих религија? Опрати се за сво зло из деведесетих на залост срби никада неце моци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГ

15.02.2019 04:58

90-тих година,сво несрпско становниство протјерано са Косово и тада сте пјесме јунацке пјевали и веселили се и зато сте добили томахавке.

Name

хаyе

14.02.2019 22:50

Трамп који је поријеклом Герман, знате како мисљење има о Србима,,,зато је то комицно обрацање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХаХа

15.02.2019 02:04

Гдје вам ја маке Руссиа Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

15.02.2019 06:42

Сто би рекао Сесељ. БОВИ ТРАМПА КУВАЦ ЗА ПОТПИСИМА.

ОДГОВОРИТЕ