Ротердам: Џумхур пред дуел са Монфилсом...

Извукао сам поуке! Бх. тенисер Дамир Џумхур задовољан је досадашњим наступом и пласманом у четвртфинале АТП турнира Серије 500 у Ротердаму.

Тенис 15.02.2019 | 10:15
Ротердам: Џумхур пред дуел са Монфилсом...
Дамир Џумхур је након побједе на старту турнира над трећим носиоцем Грком Стефаносом Циципасом данас у другом колу побиједио Казахстанца Михаила Кукушкина са 6:4, 7:6.

Први бх. рекет изјавио је да је то био изузетно тежак меч са доста трчања, што је и очекивао.

"Ријетко који играч на Туру може да разбије Кукушкина да то буду кратки поени. С њим се морају играти дуги поени. Мора се покварити та његова игра у којој он може да буде заиста опасан и ако се увучете у његову игру онда резултат сигурно не може бити повољан. Знао сам како треба да играм, два пута сам га добио, знао сам шта треба да радим и на крају сам побиједио", казао је Џумхур.

Сматра да је могао и раније да заврши меч, с обзиром на то да је имао велики број брејк прилика, али да му је важно што је у одсудним тренуцима у тај-брејку био на висини задатка, те да није ушао у трећи сет.

"Мислим да сам други сет мога да ријешим и раније. Имао сам доста брејк лопти, имао сам и тај брејк који нисам потврдио. Али онда када је било најпотребније у тај брејку сам одиграо одлично. Најбитније да нисам ушао у трећи сет јер би онда био изразито дуг меч што ми дефинитивно не иде у корист након јучерашњег дугог меча, а и сутрашњег меча против Гаела Монфилса", нагласио је.

Џумхур у четвртфиналу игра против Монфилса, који га је изузетно лако побиједио на Аустралијан Опену. И сада очекује тежак меч, али вјерује да може одиграти много боље него у јануару у Мелбурну.

"Знамо да је он играч који може да дође до сваке лопте, да стигне нешто што 95 одсто играча на Туру не би стизало, тако да ће опет, на другачији начин, да буде тежак меч. Но, мислим да сам извукао поуке из тог меча из Аустралије против њега, да не смијем да журим, да насједам на његово увлачење у терен. Имам неке планове које ћу настојати да остварим, надам се још једном добром мечу. Било ми је јако битно да потврдим побједу против Циципааса и да покажем да сам заслужено побиједио и јуче и данас", истакао је најбољи бх. тенисер.

Дуел Џумхура и Монфилса планиран је за петак од 12.30.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар