Опет је вријеме за српски фудбал: Ко ће се радовати?

Дан пре наставка српског првенства, реците нам свој став о томе ко осваја титулу, Куп Србије, а ко испада из лиге.

Фудбал 14.02.2019 | 20:45
Опет је вријеме за српски фудбал: Ко ће се радовати?
После тачно два месеца паузе, Суперлига Србије биће настављена овог викенда.

Мечевима од петка до недеље, најбољи српски тимови одиграће прво коло овдашњег фудбалског "пролећа", које ће започети утакмицама 22. кола.

Иако је и даље хладно, снег је отопљен, а суперлигашки терени су спремни за наставак сезоне, у којем се надамо да ће борбе за титулу, Европу и опстанак проћи уз добар фудбал, блажу тензију, више фер-плеја и уз што мање ружних ствари - од трибина до терена.

Црвена звезда, бранилац титуле, дочекује наставак сезоне са девет поена више у односу на другопласирани Раднички и 15 бодова предности у односу на "вечитог ривала" Партизан. Највећи српски клубови састаће се 2. марта на "Маракани", а потом и почетком плеј-оф фазе, која ће почети после 7. априла.

Са друге стране табеле, у најтежој позицији је "фењераш", Радник из Сурдулице, јер има само 10 бодова, док је претпоследњи Земун, са 15. И једни и други ће, уз још неколико тимова, имати тежак задатак да се изборе са својим проблемима и са противницима у борби за суперлигашки "живот".

Пред нама је девет кола такмичења до нове "поделе бодова", којој ћемо сведочити трећи пут. Уз "сечу" освојених поена, и ове сезоне ће се тимови пред последњих седам рунди разврстати у два колосека, односно у плеј-оф и плеј-аут. Награде за успешне и последице за најнеуспешније су познате и утврђене пропозицијама такмичења.

Шампион Суперлиге такмичиће се у квалификацијама за Лигу шампиона, другопласирани и трећепласирани ће у борбу за Лигу Европе. У исто такмичење ће и четвртопласирани, под условом да неки од клубова са прве три позиције на крају сезоне освоји Куп Србије.

Са друге стране, клубови који на крају такмичења заузму претпоследње (15) и последње (16) место, испашће у Прву лигу Србије. Истовремено, тим који освоји 14. позицију играће две баражне утакмице против победника баража међу клубовима који су у Првој лиги на крају сезоне заузели 3, 4, 5. и 6. место.

Лопта ће се поново закотрљати у петак, на државни празник.

Парови 22. кола (преноси на ТВ Арена спорт)

у петак

Вождовац - Напредак 17.00

у суботу

ОФК Бачка - Партизан 13.00
Мачва - Младост 14.00
Пролетер - Радник 14.00
Раднички - Чукарички 15.00
Црвена звезда - Војводина 16.00

у недељу

Динамо - Спартак 14.00
Рад - Земун 14.00

Табела: Црвена звезда 59, Раднички 50, Партизан 44, Чукарички 39, Напредак 33, Младост 33, Пролетер 28, Војводина 28, Радник 28, Мачва 22, Вождовац 19, Спартак 19, ОФК Бачка 18, Рад 16, Земун 15, Динамо 10 бодова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар