Прича о Марку Асенсију, Ван Бастену и путеру од кикирикија

Неуобичајена прослава гола против Ајакса није неоснована. . .

Фудбал 14.02.2019 | 18:45
Прича о Марку Асенсију, Ван Бастену и путеру од кикирикија
Цео Амстердам је у тренутку утихнуо. У Мадриду фијеста! Остатак фудбалске планете се диви хладнокрвном и немилосрдном Реалу и пита се: шта ли је значила она прослава Марка Асенсија? Објашњење стиже јутро после.

Мајка 23-годишњег Реаловог аса је наима Холанђанка. Била бар. Умрла је кад је Асенсију било 15 година и он од тада сва гол посвећује баш покојној мајци. И дан данас Асенсио свако лето користи да обиђе родбину у Холандији. Очекивано, сви они били су синоћ на амстердамском стадиону. Чак 11 рођака по мајчиној страни.

Добро 10, јер један је био Асенсијев отац, а били су ту још и брат, бака, три рођака чију “функцију“ баш и нисмо укапирали, па три ујака, ујна, девојка једног од рођака... Асенсијева посвета ишла је баш ка њима и само су они испрва и разумели о чему се ради. А реч је о путеру од кикирикија, Асенсијевом омиљеном, који се продаје на холандском тржишту и који му родбина доноси сваки пут кад га обиђе у Мадриду.

(Морамо овде да застанемо, само на тренутак се замислимо и захвалимо Свевишењем на томе што кад ми чекамо поклоне од родбине углавном маштамо о ајвару или кајмаку, ипак нама много дражим намерницама од путера од кикирикија)

Није дакле Холандија баш толико страна Асенсију. Напротив, мало је познат податак и да је легендарни Руд ван Нистелрој једно време покушавао да Асенсија убеди да игра за Холандију. Као што је мало познато и то да је Асенсио добио име по – чувеном Марку ван Бастену.

Емотивна утакмица за Марка.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар