Србија има првог ски-летача!

Никола Стевановић (16) дебитовао у ФИС купу, национални рекорд 41,5 метар! Али тек је почетак. . .

Остали спортови 15.02.2019 | 21:30
Србија има првог ски-летача!
Тешко дајемо новац, ретко пружамо подршку талентованој деци, а хоћемо резултат и тражимо повод за радовање. Импровизација у спорту, данашњем поготово, не пролази. Тачно. Али је Србија је изузетак, као и у много чему другом, а ова теза од суботе је почела да добија нову потврду у пракси, и то у спорту који се код нас углавном прати само током новогодишњих празника.

Први пасус у историји српских ски скокова на небу изнад немачког градића Растбихела, на свом дебију у сениорској конкуренцији, написао је 16-годишњи Смедеревац, Никола Стевановић, најмлађи учесник такмичења у оквиру ФИС купа (трећи ранг такмичења).

Скок дуг 34 метра није био довољан за више од последњег места у биографији члана словеначког клуба Љубно. Па шта, и Бил Гејтс је почео из гараже!

Наизглед резултат за подсмех, али не треба сметнути с ума да је победник такмичења био Андреас Ванкбивши јуниорски шампион планете, освајач сениорског тимског “злата” на Олимпијским играма у Сочију пре пет година!

На другом такмичењу , одржаном на истој скакаоници, наш представник није поправио пласман, међутим, јесте званични национални рекорд, пошто је доскочио на 41,5 метара, што значи да се паперје на нашем орлићу трансформише у перје.

Српска се труба с висина чује…

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар