Челенџ куп: Борац м:тел чека реванш и наредног ривала!

Убједљив тријумф у гостима у првом мечу против литванске Швијесе (29:16) даје за право Бањалучанима да већ сада размишљају о наредном противнику у ЕХФ Челенџ Купу. Жријеб четвртфинала 19. фебруара у Бечу.

Остали спортови 15.02.2019 | 20:30
Челенџ куп: Борац м:тел чека реванш и наредног ривала!
Бањалучки храм спорта, дворана "Борик", у новом руху у суботу ће бити мјесто окршаја Борца м:тел и литванске Швијесе, у реванш мечу осмине финала ЕХФ Челенџ Купа.

"Црвено-плави" из првог сусрета у Литванији донијели су великих 13 голова предности (29:16), па као изразити фаворити улазе у други дуел са Литванцима, који ће бити одигран 16. фебруара од 20 часова у граду на Врбасу.

Убједљив тријумф из Вилњуса даје за право Бањалучанима да већ сада размишљају о наредном противнику, јер, с обзиром на виђено у првом дуелу, Борац м:тел далеко је квалитетнији ривал од Швијесе и требало би да се деси право чудо да изабраници Мирка Микића не "овјере" пролаз у четвртфинале још једним тријумфом, овај пут пред својим навијачима.

Жријеб четвртфиналних парова трећег по јачини европског такмичења биће одржан 19. фебруара у Бечу, а одмах ће бити жријебано и полуфинале. Први дуели четвртфинала играће се 23. и 24. марта, док су реванш сусрети седам дана касније.

За сада је познато да је пласман међу осам најбољих у ЕХФ Челенџ Купу изборио фински Дикен, који је у двомечу елиминисао Берхем из Луксембурга (28:24, 28:26).

Занимљиво, на седам одиграних мечева, само је норвешки Арендал успио да слави као домаћин. Норвежани су поразили руски Динамо Ставропољ 27:21, па су ближи пласману међу осам најбољих.

Гостујуће тријумфе остварили су грчки АЕК из Атине, Нева из Русије, румунски Букурешт и Визе из Белгије, те су ови клубови фаворити пред реванше, који се играју 15, 16. и 17. фебруара.

У истом термину украјински Донбас и Мадеира из Португалије играће свој двомеч, а договором клубова оба сусрета биће одиграна на Пиринејима.

ЕХФ ЧЕЛЕНЏ КУП - ОСМИНА ФИНАЛА:

Рамат Хашарон (Израел) - АЕК Атина (Грчка) 28:34
Повашка Бистрица (Словачк) - Нева (Русија) 21:31
Донбас (Украјина) - Мадеира (Португалија)
Дукла Праг (Чешка) - Букурешт (Румунија) 23:26
Машека Могилев (Бјелорусија) - Визе (Белгија) 31:32
Арендал (Норвешка) - Динамо Ставропољ (Русија) 27:21
Берхем (Луксембург) - Дикен (Финска) 24:28, 26:28
Швијеса (Литванија) - Борац м:тел (БиХ) 16:29

*НАПОМЕНА: Реванш утакмице играју се данас, 16. и 17. фебруара.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар