Ремзи? Играч каквог Јувентус нема...!

Велика очекивања у Торину од ангажовања Велшанина. . .

Фудбал 15.02.2019 | 15:00
Ремзи? Играч каквог Јувентус нема...!
Шта Јувентус види у Арону Ремзију? Да ли Велшанин баш толико вреди да буде други најплаћенији послеРоналда? То су питања која су јуче, након закључивања четворогодишњег уговора са везистом Арсенала који ступа на снагу 1. јула, постављали љубитељи фудбала широм света.

У Торину немају никакву дилему. Верују да вишеструки узастопни шампион Италије тренутно нема у тиму фудбалера као што је Ремзи, а којем у Арсеналу нису знали да нађу праву позицију.

Такав став пренео је данас и спортски директор Старе даме Фабио Паратићи у интервјуу за Газету дело Спорт.

"Довели смо Арона јер је другачији фудбалер од оних које имамо. Не постоји играч сличан њему тренутно у нашој екипи. Много је технички поткованији од свих наших осталих везиста, али и много мање прилагодљив на остале позиције. Такође, Ремзи је мање тврдоглав, није љубитељ тактичке игре, иако доста трчи. Он је човек за завршни пас и има невероватан осећај за гол", оценио је функционер Старе даме.

Паратићи каже и да ће му у Торину свим срцем помоћи да буде још бољи него што је то био у Арсеналу.

"Ремзи је играч који, по мом мишљењу, још увек није пронашао праву позицију јер никада није играо 'мезалу' у везном реду (бочног централног везисту у формацији 4-3-3). То је улога која би му омогућила да много више трчи и напред и назад, да буде кориснији за тим посебно са капацитетима које поседује. Ако у томе успе постаће динамични офанзивни везиста, као што је некада био Симоне Перота у Роми", закључио је Фабио Паратићи.

Дакле, очекивања су велика, Ремзи треба најпре да се прилагоди на нову средину, тим и земљу и покуша да остави утисак као што су то учинили његови земљаци Ијан Раш и Џон Чарлс који су носили дрес Старе даме у прошлости.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар