Звезда са четири "лале" чека Вошу!

Београдски црвено-бели ситно броје до утакмице против новосадске "Старе даме".

Фудбал 15.02.2019 | 12:00
Звезда са четири "лале" чека Вошу!
Мирко Иванић, последње и најзвучније Звездино појачање ове године, вратио се у српски фудбал после три године у БАТЕ Борисову и у понедељак званично задужио црвено-белу "осмицу".

Тим трансфером, шампион Србије комплетирао је "покер" бивших играча Војводине који конкуришу за место у тиму уочи суботње "пролећне" премијере против Новосађана (16 часова, ТВ Арена спорт).

Не рачунајући резервног голмана Немању Супића, за кога није реално да наступи, Звездин тренер Владан Милојевић у комбинацији за први меч наставка сезоне има четворицу некадашњих играча Војводине - Иванића, Душана Јованчића, Милана Павкова и Срђана Бабића.

Душан Јованчић био је као и Иванић чак и капитен "лала", а меч против свог бившег клуба најављује као спектакл.

У разговору за клупски сајт, један од најпоузданијих адута Владана Милојевића објаснио је да су се црвено-бели ужелели фудбала током дугих припрема на Кипру и у Турској.

"Сада следи следи најлепши део, такмичарске утакмице. Иза нас је дуга полусезона, одиграли смо чак 37 утакмица и навикли смо на тај ритам. Заиста једва чекамо да истрчимо на терен у суботу.Пријао нам је одмор, али ипак фали узбуђење, адреналин, осећај када си на терену. За то сви живимо", изјавио је Јованчић.

Звездин везиста рекао је да су се у свлачионици ужелели и наступа пред публиком.

"Наши навијачи много доприносе на сваком мечу, било да играмо на страни или код куће. Они су нам највише недостајали током припремног периода. Много велики мотив и подршку дају нам наше присталице са трибина, зато позивам све да у што већем броју дођу у суботу од 16 часова на Маракану, да заједно освојимо прва три бода у 2019. години".

На крају припрема, резултатски биланс Милојевићевог тима је веома повољан, јер су победили у свих шест контролних утакмица и постигли 19 голова, уз три примљена.

"Одлично смо урадили припреме, на Кипру је фокус био на физичкој спреми, а колико смо добро радили показало се већ у Турској, где смо остварили пет победа на пријатељским утакмицама. Играли смо са јаким противницима, добре пропвере су иза нас. Имали смо разноврсне ривале, који су нам помогли да видимо где смо и колико смо спремни.... Поставили смо себи високе циљеве, желимо да обрадујемо наше навијаче освајањем 'дупле круне' после 12 година и даћемо све од себе да у томе и успемо".

Упитан за првог ривала, Војводину, Јованчић је рекао да су Новосађани бољи тим него што то показује њихова позиција на табели.

"Сигурно ће наш стручни штаб одрадити одличну анализу, предочиће нам слабости и јаче стране нашег противника и то ће нам много помоћи да остваримо победу. Сада имамо и додатну снагу у виду играча који су дошли у наш клуб у зимском прелазном року. Сви су се одлично уклопили, добри суфудбалери и добри момци. Нису имали проблем са адаптацијом, и сам знам како је када се дође у Црвену звезду, сви играчи увек лепо прихвате новајлије. Верујем да ће врло брзо на терену показати квалитет".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар