АБА калкулације: Дерби одлучује...!

Да ли ћемо гледати "вечите" и у полуфиналу АБА лиге? Какве су шансе Партизану да задржи трећу позицију на табели АБА лиге уочи плеј-офа?

Кошарка 15.02.2019 | 23:18
АБА калкулације: Дерби одлучује...!
Могу ли црно-бели до друге позиције или је четврто место реалније? Пред нама је занимљива завршница регуларног дела сезоне.

Партизан је победом над екипом Будућности у београдској хали "Александар Николић" и математички обезбедио пласман у плеј-оф.

Црно-бели су славили већом разликом у Београду него Будућност у Подгорици и то им даје "ветар у леђа" пред наставак такмичења.

Питање које се најчешће поставља ових дана је: Може ли Партизан да заврши сезону на трећој позицији?

Да би се то догодило, изабраници Андрее Тринкијерија морају да славе у све три утакмице, колико је остало до краја, и наравно, не зависе од резултата Будућности.

Уколико би изгубиили у било ком од три наредна дуела, био би им потребан један пораз подгоричана, како би задржали трећу позицију.

У наредна три кола Партизан гостује вечитом ривалу Црвеној звезди, затим дочекује Игокеу и у последњем колу гостује екипи ФМП у Железнику.

Што се тиче Будућности, они код куће играју са Задром, затим гостују Меги и на крају дочекују, Цибону.

Партизан има два меча у гостима, а Будућност један, притом су Партизанова гостовања изузетно незгодна. Руку на срце, неће ни Будућности бити лако у Митровици против Меге, али ће за разлику од београђана бити фаворит у сва три меча.

У идеалној ситуацији у којој Партизан слави у све три утакмице, као што смо напоменули, имаће сигурну трећу позицију и гледаћемо полуфинални дуел Партизана и Цедевите, исти као и протекле сезоне.

У истој ситуацији, постоји и један бољи сценарио по црно-беле. Екипа Цедевите има победу више од Партизана, а у наредна три кола чека их окршај са Крком у Новом Месту, које традиционално важи за једно од најнеугоднијих гостовања, као и гостовање Олимпији у Љубљани и за крај, у последњем колу ће дочекати Морнар.

Пошто Цедевита има бољи међусобни скор од Партизана, црно-белима ће требати два кикса "Витамина" како би их прескочили на табели и ушли у доигравања са предношћу домаћег терена.

Предстоји нам пауза пред прави кошаркашки "крешендо". Рекло би се да је вечити дерби који се 3. марта игра у хали "Александар Николић" меч сезоне за београдске црно-беле, пошто су ипак, фаворити у преостала два меча против Игокее и ФМП-а.

У табору "парног ваљка" имају разлога за оптимизам, откако је италијански стручњак сео на клупу Партизана, резултати су се прилично побољшали као и неки сегменти игре, али то је сасвим друга тема.

Оно што је за Партизан тренутно најважније, јесте да дају свој максимум и победе у сва три дуела која им предстоје и да чекају киксеве Цедевите и Будућности како би додатно профитирали из ове ситуације.

У случају да две поменуте екипе остваре све победе до краја, а Партизан киксне у једном или више дуела, у доигравања улази са четврте позиције.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар