Рабио, више те не чекамо!

Барселона одустала од трансфера француског везисте!

Фудбал 14.02.2019 | 23:30
Рабио, више те не чекамо!
Идеја да Адријен Рабио појача Барсу распршила се као мехур од сапунице. Од најављеног и чинило се готовог посла неће бити ништа, пошто су Каталонци решили да ставе тачку на вишемесечну сапуницу и „одјаве“ везисту Пари Сен Жермена.

Више је разлога због којих су на Ноу Кампу дигли руке од трансфера и сваки је довољно убедљив. Први и основни је у сазнању да је купљен Френи де Јонг и да на лето долази из Ајакса у послу вредном 75.000.000 евра као главница и додатних 11.000.000 кроз бонусе. Други је утисак да се 21-годишњиКарлос Алења, као продукт Ла Масије, сјајно развија и хитрим корацима граби ка статусу стартера или макар резерве Серхију Бускетсу, Ивану Ракитићу и Бразилцу Артуру. Са Де Јонгом и Алењом добиће Ернесто Валверде довољно опција да комбинује, чак и ако на лето клуб прода Ракитића или Артура Видала, о чему се такође полемише.

Наравно, добрих играча никад доста, мислила је Барса и на Рабиоа, али у тренутном односу снага није јој потребан. Посебно не после грамзивости његове мајке, уједно и менаџера, Вероник. Све њене захтеве током двомесечних преговора управа Барселоне је испула, у оптицају је била плата од 10.000.000 евра по сезони, још најмање толико – мада се причало да тражи и целих 15.000.000 – само за потпис, међутим, Вероник Рабио је непрестано дизала захтеве, уверена или да је Блауграна све испоштовати или да ће се јавити неки други клуб са појачаном понудом за њеног наследника.

Није се десило, упркос интересовању Тотенхема у завршници зимске пијаце, па је Рабио остао у Паризу. На лето ће га напустити као слободан играч, а после пропалог посла са Барсом намеће се питање његовог наредног одредишта. Можда као први фаворит слови Ливерпул, раније се помињао и Челси, од данас и Манчестер јунајтед, с тим да ту последњу информацију ваља узети са резервом... Можда Бајерн?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар