Јанковић: Захвалан сам што играм у оваквом Партизану!

Робусни центар је игром у дербију против Будућности показао да се дефинитивно "одомаћио" међу црно-белима.

Кошарка 14.02.2019 | 19:30
Јанковић: Захвалан сам што играм у оваквом Партизану!
Никола Јанковић стигао је у Партизан из шпанског Естудијантеса на самом крају 2018. године и одмах после потпуно малерозног дебија, у мечу против Морнара, почео да показује због чега је доведен усред сезоне, када се појачања ангажују или да попуне "рупе" проистекле из повреда, или да донесу квалитете који, према виђењу тренера, мањкају постојећем играчком кадру.

Победи над Будућношћу (76:67) допринео је са 12 поена, без промашаја из игре и уз неколико спектакуларних акција "један на један".

Уз то је шутирао слободна бацања 4/6, или 67 одсто, што му је највећи степен реализације на досадашњих 11 наступа у црно-белом дресу.

Памти се његова "голгота" у дуелу са Монаком у Београду, када је Партизан изгубио, а он шутирао бацања 0/5. Просто је штета када тако лош учинак у једном од основних кошаркашких елемената натера великог борца и поштеног спортисту, какав Јанковић јесте, да обори главу...

Партизанова публика то зна и зато је у недељу његове поготке са линије "пенала" поздравила са посебним жаром.

"Сваког дана радим на томе. Против Будућности се поклопило да сам шутирао добро и надам се да ћу у наставку сезоне бити бар на истом нивоу, ако не и бољи", рекао је новинарима Никола Јанковић, додавши да се током читавог дербија осећао комфорно на терену и да га је "носила" атмосфера са трибина.

За слободна бацања каже да су проблем који има само на утакмицама.

"На тренингу стварно шутирам врхунски, а кад дође утакмица имам блокаду, коју тежим да пробијем. Тренутно је то лош сегмент у мојој игри, покушавам да га исправим. Ово је била само једна утакмица, видећемо како ће бити надаље".

Некадашњи центар Меге, Олимпије, турске Сакарије и Естудијантеса, није желео много да прича о потезима којима је дизао публику "на ноге", лако остављајући за собом Баровића и Николића.

"У неким ситуацијама је постојала рупа у њиховој одбрани коју сам успео да 'прочитам', али екипа је увек на првом месту, пре свега оног што урадимо индивидуално. Играли смо тимски, контролисали смо ритам и нисмо дали да нас сломе, иако су на полувремену пришли на само поен разлике".

Мада се од доласка Јасмина Репеше уместо Александра Џикића променила њена игра, Будућност по индивидуалним карактеристикама својих ударних играча делује као тим коме би више пријала игра на велики број поена. Тако је било када су "плави" у Евролиги побеђивали Басконију, ЦСКА...

У "Пиониру" су сведени на само 68.

"Имају одличне стрелце и врхунске атлете, али смо их успорили. Играли смо јако, нисмо им дали много контранапада, док смо 'пет на пет' одиграли врхунску одбрану. Дефанзива је сигурно један од главних разлога што смо добили утакмицу".

Овакав резултат мора да донесе раст самопоуздања пред одбрану трофеја у Купу Радивоја Кораћа, почев од четвртка и утакмице против Новог Пазара.

"Следи јако важно такмичење за нас. Идемо у Ниш да освојимо Куп и мислим да ова победа може доста да нам помогне", нагласио је Јанковић.

На крају приче осврнули смо се на део његове каријере пре Партизана, када је као већ формиран сениорски играч наступао у јаким страним лигама, али је у Србији био мање-више заборављен.

Доласком у табор некадашњег европског првака, то се брзо променило.

Наравно, слично би било и да је дошао у Црвену звезду, клуб чије је прошао млађе категорије. Добре игре за "вечите" ривале мењају перцепцију јавности много лакше него редовни "дабл-дабл" учинци у тиму из средине табеле турске или шпанске лиге.

"Искрено, ја сам јако захвалан на прилици коју сам добио у Партизану. Никад нисам играо у већем тиму. Ово је велики клуб у европским размерама, ми покушавамо да га вратимо тамо где је некада био и мислим да смо на добром путу да то урадимо. Стварно сам захвалан што имам прилику да играм у оваквом Партизану, код тренера Тринкијерија",прокоментарисао је 205 цм високи момак из Врања, који је у среду прославио 25. рођендан.

После тога почиње "операција Ниш", где би могао до друге "Жућкове левице", после оне коју је 2016. у истом граду освојио као члан Меге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар