Шта ће Реалу нова „деветка“, кад има најбољу на свијету?!

Неће бити великих појачања на силу, али ће бити потрошено 550. 000. 000 евра!

Фудбал 14.02.2019 | 22:30
Шта ће Реалу нова „деветка“, кад има најбољу на свијету?!
Некада су Реал Мадрид и Флорентино Перез били синоним гламурозних прелазних рокова и великих трансфера. Тако је и почела ера Галактикоса, а Перез је скоро сваког лета рушио светске рекорде на фудбалској пијаци. Доводио је звезде попут Фига, Зидана, Роналда, Бекама, Овена, Кристијана Роналда, Каке, Бенземе, Озила, Модрића, Ди Марије, Бејла, Хамеса Родригеза...

Али није се баш наосвајао трофеја у том периоду. Само две Лиге шампиона у два мандата са свим тим појачањима. Од доласка Зинедина Зидана на клупу, промениле су се и Реалове навике. Флорентино је престао да купује гламурозна појачања, а Реал Мадрид је ушао у најуспешнију епоху у модерној историји и освојио три Лиге шампиона заредом.

Био је то доказ за Переза да огромна улагања у појачање сваке године нису гарант успеха. 

„Инсистирам на ставу да и даље имамо најбољи тим на свету. Освојени трофеји то најбоље доказују. Нећемо доводити скупоцена појачања само да бисмо тек тако куповали. Например, слушам и читам како неки већ годинама говоре да ће Реал Мадрид купити „деветку“, а реалност нам показује да је Карим Бензема најбољи центарфор на планети“, рекао је Флорентино Перез у интррвјуу за Франс Фудбал.

Сада има другачију визију Реалове трансфер политике.

„Оно што ћемо наставити да радимо је да доводимо младе играче који могу да постане звезде у будућности. Ппут Винисијуса и Родрига који је већ био кандидат за Копа трофеј“.

Перез је задовољан што у Реалу игра званично најбољи фудбалер света.

„Реалови играчи су освојили последње три Залтне лопте. Били смо пресрећни због Модрића, због фудбала који је играо и онога што представља у свету фудбала. Он је наша легенда који на најбољи начин представља наше вредности и сигуран сам да ће и неки младичи које сада имамо израсти у такве величине“.

Али је зато најавио улагања у модернизацију и реконструкцију стадиона.

„Наша обавеза и одговорност су да Реал има стадион са највећим приходима на свету. Са те тачке гледишта, реновирање Сантјаго Бернабеуа нам улива велику наду. Коштаће 550.000.000 евра, али ће нам омогућити да подигнемо вредност клуба и имовине, да побољшамо ресурсе. Реал Мадрид је био пионир у том погледу у 20. веку и данас нам више него икад припада право да будемо на челу нових трендова у дигитланом свету. Већ смо у неким стварима постали светска референца јер смо на време проценили да ће дигитализација променити животе великих клубова“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар