Данас наставак сједнице НСРС

Друга редовна сједница Народне скупштине Републике Српске (РС) биће настављена данас разматрањем измјена и допуна закона о привредним друштвима и о занатско-предузетничкој дјелатности.

Република Српска 12.02.2019 | 08:25
Данас наставак сједнице НСРС
На дневном реду су и нацрти закона о измјенама и допунама закона о регистрацији пословних субјеката, пољопривредном земљишту и дувану.

Посланици би требало да расправљају и о стратегији развоја предузетништва жена у РС до 2022. године.

Жене су власнице 10.765 привредних субјеката или 27,32 посто свих предузећа у Републии Српској, а сувласнице су 695 или 1,88 посто свих регистрованих фирми, наведено је у нацрту стратегије предузетништва жена у РС, уз напомену да су жене у највећем броју власнице предузећа у занатско-предузетничкој дјелатности.

Припаднице њежнијег пола најчешће послују у услужним дјелатностима као што је трговина.

На дневном реду сједнице Народне скупштине РС је приједлог буџета Регулаторне комисије за енергетику РС за 2019. годину те неколико извјештаја о раду агенција и савјета за 2017., међу којима и извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора РС о проведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета РС у 2017. години. 

Посланици би требало да се изјасне и о приједлогу закључка у вези с увођењем бесплатних уџбеника за све ученике основних школа у РС.

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар