Прича: Тенденција Челсијевог слободног пада...

Сари без плана Б, Канте превише напред, навијачи цепају чланске карте. . . ! Потенцијални отказ за шефа струке у фокусу острвске јавности. . .

Фудбал 13.02.2019 | 23:10
Прича: Тенденција Челсијевог слободног пада...
Тема дана у Енглеској: да ли је Маурицио Сари на ивици амбиса са којег су у последњој деценији у заборав пали и Андре Виљас Боас и Луиз Фелипе Сколари? Да ли је чувени “Сари-бол” у дебаклу против Манчестер Ситија (0:6) и дефинитивно пробушен?

Мишљења су опречна, мада је већина при ставу да Челси ништа неће добити ако пожури са Саријевомсменом. Сви су међутим и те како свесни да овде одлучује Роман Абрамович, а он баш и није најстрпљивији мачак на свету. Вилас-Боас и Сколари то најбоље знају.

Вилас-Боас је издржао до 4. марта 2012, овај други је са Стамфорда пре тачно деценију – 9. фебруара 2009. године. Сарију за утеху, Сколарија је већ наџивео, иако је Бразилац оставио Плавце на четвртом месту на табели, седам бодова испод лидера. Сари је тренутно шести, 15 бодова иза Манчестер Ситија.

То међутим само говори о томе како су се срозале Челсијеве амбиције, а ту је баш Абрамовичева кривица можда и највеће, јер нико не може да се отме утиску да како године пролазе Плавци узимају све горе и горе играче. Нит је Кепа – не тренутно  - квалитет Тиба Куртое, још мање Петра Чеха из најбољих дана, нит су Гери Кејхил, Давид Луиз или Антонио Ридигер на нивоу Џона Терија, а није баш ни Кристијан Пулишић адекватна замена за Едена Азара. Да и не поредимо Алвара Морату – који је јесенас предводио Челсијев напад пре но што је отишао у Атлетико – са Дидијеом Дрогбом рецимо.

Има ипак и Саријеве одговорности наравно. У првом делу сезоне све је изгледало савршено, али се испоставило да Италијан једноставно нема план Б, а да је његова пас-игра у добром делу прочитана. Сариипак трврдоглаво одбија да нешто промени. Калум Хадсон Одои и Рубен Лофтус Чик и даље су закуцани на клупи и једва да играју, иако би њихова енергија можда могла бар мало да размрда екипу.

Највећи загонетка је Н’Голо Канте. Сари инсистира на Кантеовој игри ближе противничком голу што овај и ради, али се против Ситија јасно видело да јеЖоржињу била потребна подршка у дефанзиви. Бразилац је остављен на ветрометини и Челси је жесток ишамаран.

“Чак и против тима какав је Манчестер Сити не сме Челси да губи са 0:6. Нити сме да губи са 0:4 од Борнмута. Нити са 0:2 против Арсенала са оваквим дефанзивним проблемима”, коментарише прослављени Џејми Реднап, сада у улози Скајовог стручног консултанта, који подвлачи да су Плавци предвидљиви, али и мишљење да Сари заслужује још једну шансу.

Мука је међутим што Абрамович обично сече преко колена када се појави могућност да остане без Лиге шампиона, а Јунајтед је управо претекао Челси, док је и Арсенал ту. Евидентно је приде да Плавци – о томе је и сам Сари говорио – имају проблем са мотивацијом кад не играју за трофеје. Кад су схватили да им је титула далеко препустили су се летаргији. Није ово јуче била иста екипа која је у Лига купу избацила Тотенхем. Невероватне осцилације у игри екипе.

У праву је Реднап када каже да Челси овакве срамоте себи не сме да дозвољава. Абрамович је са годинама можда и научио да није увек паметно сећи преко колена, али навијачи се увек воде емоцијама, а не разумом. После дебакла у Манчестеру играче су са трибина гађали и чланским картама. Призор новца како нестаје у клупској каси. То већ ни Абрамович, а посебно његова десна рука Марина Грановскајане могу да толеришу.

У четвртак Малме, у понедељак Манчестер јунајтед у ФА купу. Ако и ту страда Саријев посао ће већ бити на озбиљном удару. А до краја месеца у Лига купу опет Сити, у Премијер лиги још и Брајтон и – Тотенхем. Тешки дани за Плавце.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар