Пола посла завршено! Лука и Барселона имају договор!

Преостаје „само“ да се око висине обештећења споразумеју Каталонци и Ајнтрахт.

Фудбал 13.02.2019 | 23:00
Пола посла завршено! Лука и Барселона имају договор!
Кевин Принс Боатенг као привремено решење. До лета, па ако се покаже и ако Ернесто Валверде процени да је вредан останка добиће уговор у намери да растерети Луиса Суареза у нападу Барселоне. Само, велики су Каталонци и не мисле краторочно, већ праве план неколико година унапред, а у тој визији једно од кључних имена је – Лука Јовић.

Интерес шпанског освајача дупле круне за српског репрезентативца није од јуче. Током јесени, кад је голгетерски процветао у дресу Ајнтрахта, говорило се да га Блауграна прати и да само чека повољан тренутак за ангажман. У јануару ни клуб из Франкфурта није био рапсоложен за продају, нити је Барса запињала, свесна да би усред сезоне Лука био само испомоћ, али од јуна... Е, то је већ озбиљна прича.

Толико озбиљна да локални Франкфуртер алгеманије цајтунг уверава да је пола посла на путу ка ангажману завршено. Наводно је Лука Јовић, посредством заступника, рекао „да“ Барселони и тако је направљен први од два корака ка реализацији посла. Рекло би се очекиван, јер кад те такав великан зове тешко је одолети, без обзира на препоруку Драгослава Степановића да голгетер из „класе 1997“ остане још коју сезону у црном дресу Ајнтрахта. С друге стране, ни Немци неће тек тако пропустити прилику да зараде, пошто им је јасно да на Ноу Кампу имају новац којим би испратили њихове захтеве за обештећење.

Најчешће се помиње 60.000.000 евра. То је почетна цена коју ће спортски директор Фреди Бобић залепити на леђа некадашањем првотимцу Црвене звезде. И ако Барса пристане да плати за пет пута увећати његову вредност, јер ће претходно Бенфики платити 12.000.000 евра за откуп уговора, пошто Лука Јовићприводи крају другу сезону у Бундеслиги као позајмљен фудбалер лисабонских Орлова. Раније су каталонски медији помињали да ће Барселона кренути са понудом од 35.000.000 евра, те има доста простора за преговоре.

Времена баш и нема, јер осим Барсе, Лука Јовић се налази у бележницама скаута Реал Мадрида, те Бајерна, где би поново сарађивао са Ником Ковачем, Наполија, а новост је да га прати и Челси. Барселоне је, ипак, фаворит, нарочито после повољних извештаја Пепа Сегуре, претходно скаута, а од пре пре годину и по генералног менаџера за трансфере.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар