Вуди Ален тужи "Амазон"

Редитељ од компаније тражи надокнаду од 68 милиона долара.

Забава 09.02.2019 | 12:25
Вуди Ален тужи "Амазон"
ПРОСЛАВЉЕНИ глумац и редитељ Вуди Ален тужио је компанију "Амазон" од које тражи 68 милиона долара, јер нису испоштовали уговор склопљен 2016. године, по ком је он био у обавези да сними четири филма за њих."Амазон", наиме, одуговлачи са дистрибуцијом Аленовог најновијег остварења "Кишни дан у Њујорку", иако су се на то обавезали. Мада компанија још званично не одговара на тужбу, разлог за њихово предомишљање лежи у наводном одијуму јавности према редитељу кога бивша пасторка годинама оптужује за сексуално злостављање. Ален тврди да је "Амазон" одбио да дистрибуира филм, упркос уговорној обавези, а у тужби се наводи:

- "Амазон" је покушао да оправда своје поступке наводећи 25 година стару неосновану оптужбу против Вудија Алена, али те тврдње су већ биле познате компанији (и јавности) и пре него што је потписан договор са Аленом... Једноставно, није било легитимног основа да "Амазон" погази своје обавезе.

Ситуација око најновијег филма се "закувала" после поновних оптужби Аленове поћерке Дилан Фароу о злостављању. Ален је увек негирао ту тврдњу, а случај није процесуиран. Међутим, када је октобра 2017. у "ЛА тајмсу" објављен чланак Дилан Фароу под називом: "Зашто је покрет #МеТоо поштедео Вудија Алена?", неколико његових сарадника на овом филму, међу којима и Тимоти Шаламе, Ребека Хал, Грета Гервиг и Колин Фирт, дистанцирали су се од редитеља. Шаламе је своју зараду донирао у добротворне сврхе уз речи: "Не желим да профитирам од мог рада на филму".

СЕЛЕНИНА ПОДРШКА

ЈЕДНА од звезда новог филма Вудија Алена је и позната америчка тинејџ певачица Селена Гомез, којој је ово био "први озбиљнији филм у биографији". Ова млада певачица и глумица је међу најпраћенијим звездама на друштвеним мрежама, али су је њени обожаваоци засули увредама када је у јеку #МеТоо покрета почела да снима са Аленом. Њене колеге са сета јавно су се извинили што су сарађивали са "предатором", али не и Селена.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар