"Деа није знала да нема руку"

Водитељка Деа Ђурђевић која се сада након операције опоравља на ВМА имала је тешку саобраћајку јуче ујутру, а аутобус који је ударио у њу јој је откинуо руку. Прва која јој је притрчала у помоћ је Марија Димитријевић, која за "Блиц" открива како је помогла повређеној водитељки.

Забава 08.02.2019 | 22:26
"Деа није знала да нема руку"
Наиме, Марија је здравсртвени радник, а ради на једној приватној клиници као лаборант. Како нам прича, била је у аутобусу који је учествовао у удесу, а чим је изашла чула је вриске.
 
- Била сам у аутобусу који је учествовао у удесу. Изашла сам у чула неког како вришти, па сам потрчала до ње. Прво нисам ни схватила шта се дешава и да нема екстремитет, али када сам погледала празан рукав све ми је било јасно. Помислила сам да је рука само поломљена, али убрзо ми је све било јасно. Села сам поред ње, није знала шта је снашло, било је страшно - каже она и додаје:



- Деа је била наслоњена на зид, тражила је да зове дечка и маму. А онда је почела да понавља да је рука много боли и да јој дамо нешто против болова. Хтела је да се пипне, питала је шта је са руком, али ја сам јој окренула главу да гледа у мене. Онда ми је издиктирала број дечка, а ја сам телефон укључила на звучник да му се јави. Потом сам звала и њену маму. Све док није стигла Хитна помоћ ја сам је држала наслоњену на себе да се растерети колико може, трајало је неких 15 минута. И нога ју је јако болела, доста је крварила - наводи Марија и додаје:

- Мислим да није била свесна да нема руку, нисам јој дозволила да се пипне за рукав другом шаком. Просто, доживела би само још већи шок кад би то видела. Оно је била сцена као из хорор филма. Ту ретко ко може да приђе од шока. Много ми је драго што су успели да јој спасу операцијом - каже ова храбра девојка.

Марија наводи и да планира да обиђе водитељку чим буде у стању да прима посете.

- Данас су ми рекли да ме је поздравила преко запослених на ВМА. Ја сам рекла да ћу је обићи, радим у здравству и сама, волела бих да је видим. Нашла сам се ту и драго ми је што сам помогла. Оно је била сцена као из хорор филма. Ту ретко ко може да приђе од шока - закључила је Марија Димитријевић за "Блиц".

(Блиц)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дјц

08.02.2019 21:51

ХВАЛА.ТИ.ХРАБРА.ДЈЕВОЈКО.МАРИЈА.СВАКО.ТЕБИ.ДОБРО.ОД.ГОСПОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руки

08.02.2019 22:45

Тузно да тузније не мозе бити, кренес на посао здрав, прав и тако ти се несто деси и никад висе неце ниста бити као сто је било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАРИЈА...

08.02.2019 22:55

Наклон до земље,у таквим ситуацијама мали проценат људи би приступило давању прве помоци на прави нацин,храбра дјевојко Бог све види,нека те здравље и среца прати у зивоту

ОДГОВОРИТЕ