''Дончић има велика му*а!''

Такав се појави једном у 20 година! Кошаркаш Л. А. Клиперса, Марћин Гортат, говорио је за портал "Еурохоопс" о Луки Дончићу и Европљанима у Америци.

Кошарка 15.02.2019 | 09:30
''Дончић има велика му*а!''
"Сјајно је играти са Данилом Галинаријем. Не само да је сјајан на терену, он је био први који ми је помогао да се снађем у Ел-Еју. Одлично се разумемо. Драго ми је што имам прилике да играм са 'Италијанским Пастувом'", почео је Гортат.

О Луки Дончићу има само речи хвале.

"Западна конференција је јако тешка, конкуренција је огромна. Лука Дончић је импресиван. Искуство из шпанске лиге је много допринело његовој игри, као и освајање европске титуле са тренером Кокошковим. На крају крајева, за клинца од деветнаест година... Има велика м.... да само изађе на терен и онако одигра.

На тај начин подиже ниво игре, тако да ће сваке године морати да буде на истом или чак вишем нивоу. Биће му тешко, али има времена да ради на томе."

Наставио је о учинку европских играча у најјачој лиги света.

"Као Европљанин у НБА, знам да таквих момака нема много. Буде их можда сваких петнаест, двадесет година. Не долазе стално. Ми Европљани смо добри, али не толико добри. Као што су Дончић, Новицки, или Ману Ђинобили. На крају крајева, ми много доприносимо квалитету."

На питање ко је наредни Пољак у НБА, Гортат је одговорио: ,,Мој син. Још се није родио“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар