Чилић: Младима је тешко!

Не знам када ће бити смена генерације! Најбољи хрватски тенисер, Марин Чилић, изјавио је да сумња да ће се доминација Новака Ђоковића, Рафаела Надала и Роџера Федерара ускоро завршити.

Тенис 14.02.2019 | 17:30
Чилић: Младима је тешко!
"У тенису имате оне најбоље, Новака, Роџера, Рафу, Ендија, Стана, ту је и Дел Потро, па онда и ја. Много тенисера ради напорно, они су у век у врху и раде напорно како би се борили за титуле. Тако да је младима тешко да се пробију и не знам када ће бити смена генерације", рекао је Чилић, а преноси "Теннисwорлдуса".

Чилић, који је десети тенисер света, није имао добар почетак сезоне пошто је заутављен у четвртој рунди Аустралијан опена од Баутисте Агута.

"Федерер има 37 година и и даље у топ форми, биће занимљиво колико ће Новак дуго успети да буде на врху, као и за Рафу, али и мене. Уколико мислим на наредне две, три године, остало ми је оно најбоље", рекао је Чилић и додао:

"Свестан сам да постоји доста успона и падова у мојој игри. Циљ ми је да будем у топ 5 и да идем до краја на великим турнирима. То су велика очекивања, али знам да могу и оно што покушавам јесте да поправим константност у игри".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар