Душко Кнежевић се крије у Русији

Претпоставља се да се предсједник Атлас групе Душко Кнежевић налази на територији Русије, иако има британски пасош, јер се он никада није појавио ни на једном пословном састанку у Великој Бритањи, саопштио је стручњак за безбједност Дарко Трифуновић.

Србија 30.01.2019 | 21:05
Душко Кнежевић се крије у Русији
Наводећи како дешавања у вези с Кнежевићем неће имати никакве посљедице по Црну Гору, Трифуновић је саопштио да предсједника Атлас групе “нико жив није видио у Великој Британији у посљедње вријеме”.

Он, према ријечима Трифуновића, на све састанке у тој земљи “шаље неке своје људе”.

“На све те пословне састанке никад се није појавио он и нико не може да каже са сигурношчу да је у Великој Британији”, рекао је Трифуновић за Радио Црне Горе.

Црна Гора да истраје на изручењу Кнежевића

Подсјећа да се Кнежевић оглашава преко друштвених мрежа, те да се не може ниједног тренутка утврдити гдје се он налази.

“Претпостављам да се он налази на територији Русије, јер управо вијест која је стигла из Русије, да је из процедуралних разлога угашена та (Атлас) банка и да се тај новац налази тамо, око тог новца треба тражити и Кнежевића, јер је њему новац једини мотив у животу. Сигуран сам да је он предмет уцјена, сигуран да сам је остао без новца, а онда у таквим ситуацијама не господари самим собом, него њиме господаре они који контролишу његове финансије”, казао је Трифуновић.

Он наводи да Кнежевић “није први пут умијешан у одређене криминалне активности”.

“И као такав требало је да послужи разноразним мешетарима, од оних унутрашњих, па све до страних служби, да би на сваки могући начин блатио Црну Гору и углед њеног руководства”, казао је Трифуновић.

Црна Гора би, како је рекао, требало да истраје на изручењу Кнежевића, како би се суочио са законима Црне Горе.

“Није само он у питању, имате конгломерат људи који би један руски камен замијенили за читаву Црну Гору”, рекао је Трифуновић.

Подсјећа и како руске службе “већ дуже вријеме воде хибридни рат против Запада и руководства Црне Горе”.

Креће нови талас притисака на Црну Гору

“Оне у том рату користе и грађане Црне Горе. Недавно смо имали прилике да видимо испаде Кнежевића, коме су управо те руске службе и та руска држава одузеле Атлас банку и то није први пут да се његово име појављује у тако неким криминалним варијантама. Треба узети у обзир његово кипарско раздобље, тренутак кад је он био на Кипру гдје је малтене остао дужан свима”, рекао је Трифуновић.



Појашњавајући везу са затварањем Атлас банке у Москви 2014. године Трифуновић је рекао да није њему само затворена банка, већ су “заплијењене стотине милиона рубаља”.

“Ради се о 30, 40 милиона еура. Јер вама кад неко контриолише финансије он контролише вас и ваш наступ. Зато сам и рекао да руске службе воде хибридни рат против Црне Горе, да им је Црна Гора и руководство било добро донедавно, док су прали новац преко Црне Горе купујући некретнине. И тако су прали новац који су узели из Србије од нафтне индустрије, до тад су им власти Црне Горе ваљале, а кад је Црна Гора ушла у НАТО, кад је показала да има свој мозак и да води црногорску, а не руску политику, и да неће радити оно што им се спреми у Кремљу, од тог момента креће сатанизација вашег предсједника и власти Црне Горе”, појаснио је Трифуновић.

Он наводи и да стручњаци из области безбједности знају да на Црну Гору креће нови талас притисака и пријетњи, који ће, како је рекао, “бити далеко јачи ако се ваше службе не одупру томе”.

“Оно што су они урадили приликом покушаја државног удара је мачји кашаљ у односу на оно што се спрема. И гле чуда, из тог конгломерата израња Кнежевић. Кад год треба да се удари на Црну Гору, такви се људи ваде из нафталина, уцијењени. Кипар трага за њим, друге државе би хтјеле да се докопају Кнежевића. Јасно је да оно што прича нема везе с реалношчу, да је све срачунато на изазивање одређеног ефекта, којег стране службе, страни плаћеници и домаћи издајници желе да виде”, рекао је Трифуновић.

Тужилаштво да буде агресивније

Истакао је да не може да схвати да је неким људима “пречи неки козачки камен из тундре него читава Црна Гора”.

“Ти људи су врло гласни и спремни да друге прозивају да раде за стране службе, а управо је обрнуто. Док отпужују друге, раде за стране службе, спроводе њихове интересе и газе по држави Црној Гори. То ниједном Србину и Црногорцу није прихватљиво”, каже саговорник РЦГ.

Појашњавајући на шта конкретно мисли кад говори о новом удару на Црну Гору, Трифуновић каже: “Русија доказано води хибридни рат, користећи Србију, грађане Србије, Црну Гору и њене грађане. То је психолошко-пропагандни рат, користе се сва средства. Ви кад имате класични рат знате ко је на којој страни, ко на кога удара. Приликом покушаја државног удара у Црној Гори те паравојне формације су покушале да војним путем изврше удар.”

У свему томе, како је рекао, помаже фонд Горчаков и Малофејев “којег зову руским Сорошем”.

“Њихов циљ је дестабилизација. Поступак који се води у Црној Гори, Катнић и остали у тужилаштву, морају да буду много агресивнији, ажурнији и да захтијевају све оне који се крију на тероиторији Србије. Мора Црна Гора да буде много активнија”, рекао је Трифуновић.

Говорећи о томе какви су изгледи да Кнежевић буде доступан црногорским правосудним органима, Трифуновић је рекао да “све зависи од правосудних органа Црне Горе”.

“Али и међународне сарадње. Сигуран сам да Црна Гора треба да затражи од Велике Британије и од свих других земаља на чијој се територији налази Кнежевић његово изручење, јер он је на црвеној Интерполовој потјерници. Покушао је и успио да прикаже себе као политичку, а не крминалну жртву”, закључио је Трифуновић.

(ртцг.ме)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

данило

30.01.2019 20:19

Ко има контакт са овим Трифуновицем, ово је паметан цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

30.01.2019 23:03

Ал Дзазира објавила интервју седе у Лондону и причају .Које ти имас инф.

Name

ботицели

30.01.2019 20:25

Па зна се гдје криминалци бјезе и гдје имају заститу,неце ваљда на Запад.Овако су сигурни од изруцења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

30.01.2019 22:19

Има. НАТО..ето ко...

Name

Ре

31.01.2019 09:16

Зато и овај нас "криминалац" мало,мало па авионом у Русију...

Name

Ре

01.02.2019 15:05

Ово је организовао НАТО ,а да оптузи Русију,ниста ново.

Name

Ааа

30.01.2019 21:17

Каже, он се налази у Русији и на крају каже тражити изручење од Велике Британије гдје се налази. Плаћени аналитичар. Мила су снимили да узима, да краде, да има кућу од 10 мил евра и сад треба да се скрене прича да Русија руши нешто. И ако им је Русија отворила очи треба да се захвале и обрачунају са корупцијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.01.2019 22:01

Тацно, иако мислим да је Дарко симпатицан и паметан мислим да овде није објективан и да има неки лицни анимозитет према Русима због нецега сто је дозивио 99. И једни и други имају своје интересе и раде разне ствари али врло су слицни по ономе сто раде по свијету и да ниста није црно бијело него опасне игранке. Дарко, боље пази да не будес на погресној страни.

Name

ре РЕ

31.01.2019 05:51

Дарко паметан? Па није глуп.Али има један ситан проблемциц.Много брзе прица него сто мисли.

Name

Лака маста

01.02.2019 20:22

Видјецемо и то, да ли је Трифуновиц у праву. Али, не моземо повјеровати да је Дјукановиц у свему томе невин. Уосталом цули смо Кнезевицеву изјаву, а и других "независних" медија. Ако је тако да је Дјукановиц невин, онда поменути имају јако велику масту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

01.02.2019 23:11

Трифуновић ради за Амере. Промовише НАТО. Ништа необично, али да је Мило Ђукановић светаци жртва завјере мало морген. Један обичан крими тип сличан свим овим код нас. Лопов до лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рациц

02.02.2019 09:52

Црногорска власт ? Јесу ли то ови сто забрањују Србима улазак у Црну Гору и ови сто су признали Косово као независну дрзаву. Највеци непријатељи Срба, а и свих осталих народа на Балкану, су похлепни неморални политицари повезани са похлепним бизнисменима.

ОДГОВОРИТЕ