Она је српска лото милионерка

Једина српска лото милионерка која је јавности признала да је добила седмицу зове се Ирена Матејић, има 43 године и Младеновца је и, како каже, још увек није потрошила новац од награде.

Забава 21.01.2019 | 21:22
Она је српска лото милионерка
Након што је 2011. године освојила два милиона евра погодивши добитну комбинацију, Ирена се развела, а због новца се посвађала са породицом.

Ипак, она и даље игра лото и открива да јој је прошле недеље када је премија од 6.050.000 евра отишла у Суботицу недостајао један број да се опет обогати.

Волела би да опет добије седмицу, јер би тада ушла у Гинисову књигу рекорда. Милионе би у том случају дала у хуманитарне сврхе, цркви и деци у Звечанској. 

Схватила где греши 

Ирена слободно време углавном проводи на путовањима, а новац од лото добитка није још потрошила. Живи са ћерком, а ради у агенцији која се бави продајом апартмана на Златибору и Копаонику. После свега преживљеног све уверава да новац не може да реши проблеме у животу.

- Паре не могу да купе срећу. Колико год новца да добитник поклони породици и пријатељима нико никада није задовољан оним што му дате. Јер људи очекују од вас да им новцем решите све проблеме. Ја сам и пре лотоа имала јако активан живот, али очигледно нисам успела да схватим неке ствари на време, али никада није касно. Сад знам где сам грешила - рекла је Ирена.



Имала прилику да опет освоји седмицу

Упркос томе што је добила довољно новца да се обезбеди за цео живот, ова необична жена је наставила да игра лото.

- Замислите, прошлог уторка сам умало поново добила седмицу. И то ову рекордну, од шест милиона еврра. Имала сам све бројеве који су извучени, само је код мене на листићу уместо десетке била осмица. То ми је донело шестицу, али она овај пут није била велика и износила је 85.546 динара, јер ју је погодило 50 играча. Без обзира на то наставићу да попуњавам лиситиће и да покушавам да будем прва у исторји српског лотоа, која је добила "две седмице". Обећала сам да ћу ако се то буде догодило, сав новац од премије дати цркви и деци без родитеља у Звечанској, а за себе нећу задржати ни динара. Бићу задовољна уласком у Гинисову књигу рекорда- шали се Матејићева.

"Открили су ме јер сам се превише радовала"

Ирена наводи да никада није желела да јавност сазна да је добила седмицу на лотоу, већ је откривено пошто није могла да сакрије радост.

- Све што се тиче те седмице се догодило случајно. Прво добитак, а потом то да ме открију, само зато што сам се гласно радовала. Ја никада нисам желела да цела Србија зна да сам добила милионе на лотоу. Због тога сада иако сам широком аудиторијуму позната као добитница лото седмице не волим да причам о томе. Велики броје медија ми је тражио интервјуе, али као што сте видели, претходних година се нисам појваљивала у јавности и не планирам да се експонирам у будуће - закључује Ирена.



Приведена због инцидента у ауто-сервису 

Лото милионерка Ирена Матејић, ухапшена је 2016. године и против ње је поднета кривична пријава због сумње да је покушала да запали ауто-радионицу Милана Гавриловића након што јој је он скинуо сва четири точка са аутомобила и није желео недељама да их врати.

Она је тада тврдила да је жртва манипулације и лажи мајстора, који је хтео да је покраде.

- Штета је процењена на 12.000 евра, али ми је Гавра обећавао да ће ми средити аутомобил за много мање пара. Међутим, од тада није урадио ништа. Стално су му, као фалили неки делови. Чак ми је предлагао да нађе неки украдени аутомобил па да га препакује. На крају је тај аутомобил завршио код једног аутолимара у Младеновцу, коме је Гавра остао дужан за апарат за аутодијагностику. У залог за то је, код тог човека оставио мој аутомобил. Тек пре месец и по дана, и то уз силно прегањање сам успела да узмем свој аутомобил. Наравно, није га ни поправио - навела је тада лото добитница.

Ирена је тада отишла у његов сервис, полила аутомобиле бензином и претила да ће их запалити, након чега је била ухапшена.

(Курир.рс/Блиц)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

БРАВО. Поз Ђоле

22.01.2019 07:30

У здрављу и весељу их трошила дуго година.

ОДГОВОРИТЕ