Магични Брејди у деветом Супербоулу!

Њу Ингланд Петриотси поново ће играти у Супербоулу и опет највише захваљујући можда и најбољем играчу свих времена – Тому Брејдију.  Сејнтси драстично оштећени, шутер одвео Ремсе у Супербоул! Лос Анђелес Ремси остварили су невероватну победу над Њу Орлеанс Сејнтсима и играће у 53. Супербоулу.

Остали спортови 21.01.2019 | 16:00
Магични Брејди у деветом Супербоулу!
Брејди је још једном предводио Петриотсе до великог финала, пошто је његов тим у финалу АФЦ конференције савладао Канзас сити Чифсе са 37:31 (31:31) после продужетка.

Квотербек Патриота тако је наставио да обара рекорде јер ће девети пут играти за Ломбардијев трофеј, док ће Њу Ингланд 11. пут учествовати у највећој утакмици на свету.

Екипа Била Беличика је боље отворила меч и после прве четвртине водила 7:0, да би на полувремену било 14:0 и тада се чинило да већ имамо другог финалисту. Међутим, тим из Канзаса није тако мислио и начинио је велики преокрет у наставку.

Блистао је Вилијамс који је ухватио два и истрчао један тачдаун, па се у последњи минут ушло резултатом 24:28 за домаћина.

Тада је виђена права драма на "Ероухед стадиону" – Брејди је бацио сјајно додавање за Гронковског и Петси су дошли надомак енд зоне, после чега је трчањем Буркхед вратио предност на њихову страну. Канзас сити није желео да се преда и до краја је изборио продужетак, пошто је Баткер погодио филд гол.

Срећа је ипак окренула леђа Чифсима који су изгубили подбацивање и предност првог напада отишла је на страну гостију. Брејди је још једном потврдио зашто је ГОАТ, дириговао је нападима, а Буркхед израстао у хероја новим трчањем за велико славље Петриотса.

Том Брејди је меч завршио са 348 пребачених јарди, једним тачдауном и два интерсепшна, а запажену партију имали су Сони Мичел са 113 истрчаних јарди и два тачдауна и Рекс Бркхед са, такође, два тач дауна.

Код Чифса, Патрик Махоумс је пребацио 295 јарди, уз три тач дауна, док је Демијен Влијамс остварио три тач дауна.

Они ће играти против Лос Анђелес Ремса који су елиминисали Њу Орлеанс Сејнтсе након контроверзне завршнице – 26:23 (23:23).

У ноћи између недеље и понедељка оборен је и несвакидашњи рекорд у америчком фудбалу јер су финала обе конференције завршена после продужетка.

Највећа утакмица у америчком фудбалу, 53. Супербоул, биће играна 3. фебруара у Атланти.

Сејнтси драстично оштећени, шутер одвео Ремсе у Супербоул! Лос Анђелес Ремси остварили су невероватну победу над Њу Орлеанс Сејнтсима и играће у 53. Супербоулу.

Ремси ће се борити за трофеј НФЛ шампионата пошто су после великог преокрета савладали Сејнтсе резултатом 26:23.

Франшиза из Калифорније је у финалу Националне фудбалске конференције дошла до тријумфа захваљујући невероватном кикеру Грегу Зурлејну који је шутевима обезбедио прво продужетак, а онда и велико славље навијачима у "Супердому".

Лос Анђелес је морао да надокнади велики минус јер је одиграо катастрофалну прву четвртину коју је изгубио 13:0.

Међутим, на крилима Зурлејна који је погађао из свих позиција другу су добили 10:0, да би исти играч 19 секунди пре краја погодио са 48 јарди и обезбедио продужетак.

У додатном периоду је био прецизан са 57 јарди за трећи Супербоул у историји Ремса.

Домаћин ће сигурно жалити јер је драстично оштећен у самом финишу утакмице, пошто при резултату 20:20 судије нису досудиле очигледан прекршај над хватачем Трекуаном Смитом. Да је досуђен прекршај Сејнтси би имали нова четири покушаја за тачдаун и вероватно би потрошили време до краја утакмице.

Ремси су једини пут славили 1999. године.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар