Пливање за Часни крст у Њемачкој

У организацији Српске православне црквене општине Минхен, у овом граду, у коме живи преко 100. 000 грађана са простора бивше Југославије, по први пут је организовано пливање за Крст часни, што је уједно и први пут у историји Њемачке.

Свијет 19.01.2019 | 18:17
Пливање за Часни крст у Њемачкој
По изузетно хладном времену, на минус 5 степени, окупило се више од хиљаду наших грађана да подржи храбре младиће у пливању на минхенском језеру Риемсе.



Због залеђености, прво се морало приступити уклањању леда.



Уз велику подршку присутних грађана, 28 отмјених и храбрих витезова запливало је у хладно језеро у намјери да допливају до Часног крста. Први међу једнакима био је Александар Крстовски, родом из Куманова.

"Ово ми је први пут да учествујем на оваквој манифестацији. Изузетна ми је част што сам побиједио. Било је изузетно искуство за мене. долазим и сљедеће године. Желим да поздравим све православце у свијету", поручио је за БН портал млади Македонац.



Најмлађи учесник је двадесетогодишњи Данило Бјаљац из Приједора.

"Већ сам учествовао на оваквим манифестацијама у Републици Српској. Данас је било веома хладно, али нисам се ни уплашио, ни поколебао. Осјећај је изузетан. Видимо се догодине", поручио је млади Данило за наш портал.



Организатор манифестације је Црквени одбор Српске Православне црквене општине Минхен.



Протојереј Српске православне црквене општине Минехн, отац Предраг Гајић задовољан је због одржавања ове манифестације.



"Захваљујем се нашим људима из Црквеног одбора који су организовали ово такмичење на овако свечан и важан даан за нас хришћане. Желим да прије свега похвалим ове храбре младиће на јуначкој храбрости. Свакако да ћемо и догодине организовати исту манифестацију и вјерујем да ће бити још масовнија и успјешнија", поручио је протојереј Гајић.

Новинар: Властимир Видић
Фото:  "Мој Фотограф- Минхен"

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

сви

19.01.2019 17:46

Сви који могу требају у Њемацку доселит.Један је зивот и кратак.У Њемацкој се мозе за пар година зарадит висе него у БиХ за цитав радни вјек

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.01.2019 18:07

Засто увјек Њемацка па има и других Дрзава пустите висе Њамацку на миру....

Name

сРБИН

19.01.2019 18:14

А коме остављас "дрзаву" ?

Name

Ре

19.01.2019 18:24

Може се зарадити али да само радис и спаваш, нас народ није навикао на то

Name

Да

19.01.2019 18:36

је на западу лако зарадити паре вараш се. ..имам ја најближе у Канади ,Америци ,Аустралији ,Њемачкој ,Шветској ..

Name

Зв

19.01.2019 21:10

И на кирију за пар година потросити висе него за цио зивотни вијек овамо. Салим се, да је боље јесте али све је то релативно кад се упореди куповна моц и зивотни стандард. Поздрав

Name

Лилиум босниацум

19.01.2019 18:16

Русија у срцу, Минхен у навигацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

19.01.2019 18:32

Па ста це Босанци у Русији?

Name

Нидје везе

19.01.2019 18:35

Онај младиц је тек "збуњен".На мајици прво три љиљана па онда Република српска земља мојих прадједова па онда сто ти казес у навигацији Минхен.А о Русији да и не говоримо.Сто није остао у тој земљи да је обрадјује?

Name

Ре Нидје везе

20.01.2019 19:07

Па љиљани су на грбу краља Босне и Србије Твртка Котроманића који је био православац. И зар мислиш да он мање воли своју земљу ако је из ње отишао. Па погледај Турке у западној Европи. Њих нико не прозива да не воле Турску иако не живе у њој. Они гдје год оду понашају се као да и даље живе у Турској. Само се код нас увијек нађе неко паметан да неког критикује гдје му је срце, а гдје навигација. Па да имаш прилику и ти би отишао на запад сигурно.

Name

То

20.01.2019 09:35

Свака част браћо Срби гдје год да сте

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данило

25.12.2019 04:53

Друзе нисам ја отисао да се никад не вратим,а нисам ни мало збуњем цак ста висе много знам о себи много висе него ти.Босна је моја земља РС волим је и доле идем радо и редовно отисао сам због таквих паметњаковица као сто си ти да не би морао вама земљу да обрадјујем.А о поријеклу љиљана и ста знаце заправо љиљани могу сад да пишем сатима али нема смисла то теби писати.Лијеп поздрав цаст свим народима и нацијама ја своје много волим и нисам никога увриједио сматрам да треба тако сви да радимо.Слава Богу!