Спот који се неће допасти Трампу

Рок група “Тхе Киллерс” је у сарадњи с филмским редитељем Спајком Лијем снимила музички спот за свој најновији сингл “Ланд Оф Тхе Фрее”, протестну пјесму против плана америчког предсједника Доналда Трампа да изгради зид на граници с Мексиком.  

Свијет 18.01.2019 | 10:31
Спот који се неће допасти Трампу
Ли је видео-спот снимио близу границе крајем 2018. Сцене приказују пут миграната различитих животних доба и њихове сукобе с припадницима америчких снага сигурности.

Редитељ филмова “До тхе Ригхт Тхинг” и “Малцолм X” добио је потпуну креативну слободу за рад на видео-споту за пјесму коју бенд, поријеклом из Лас Вегаса, описује као “искрену жалопојку надахнуту тренутним догађајима и недавним националним трагедијама које су се догодиле у САД”.



Ли, који је прошле седмице номинован за британску награду БАФТА за филм “БлацКкКлансман” и раније је режирао музичке спотове, укључујући хит Мајкла Џексона “Тхеy Дон`т Царе Абоут Ус”, пренијела је Хина.

Трамп је од Конгреса затражио 5,7 милијарди долара за изградњу сигурносног зида на југозападној граници САД, али демократе су захтјев одбили. Неслагање двије стране довело је до најдуже дјелимичне блокаде владе у историји САД.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар