СП: Срби су ''зелени'' за Нијемце - 23:31!

Србија потпуно надиграна од Немачке у опроштају од Берлина.  Мушка рукометна репрезентација Србије поражена је у последњем мечу групне фазе Светског првенства од Немачке са 31:23.  Још смо зелени и за Немце - нови дебакл Орлова на опроштају од Берлина.  Остаје нам борба 17-20. места. . .  Србија иде у Данску и бори се за 17. место! Прву фазу на Светском првенству Србија је завршила поразом од Немачке. "Орлови" пети у Групи А и бориће се за 17. место у Данској. Противник Србије у суботу (18 сати) биће Бахреин.

Остали спортови 17.01.2019 | 20:00
СП: Срби су ''зелени'' за Нијемце - 23:31!
Изабраници Ненада Перуничића завршили су на претпоследњем месту што значи да ће у "Пресидентс цуп" играти за пласман од 17. до 20. места.

"Орловима" остало је још потенцијално два меча до повратка кући, а све ће зависити од меча са Бахреином.

Уколико наша репрезентација савлада Бахреин (субота), за седамнаесто место играће против победника из дуела између петопласиране екипа из групе Ц и Д. 

Србија је одиграла веома добрих 25 минута меча, стално је била у егалу, међутим у завршници првог полувремена је попустила и Немци су на паузу отишли са +14, 16:12.

Изабраници Кристијана Прокопа добру игру с краја првог периода игре пренели су у други. Играли су заиста одлично и "ко дланом о длан" било је +10. На петнаест минута до краја Немачка је имала 26:16 и ту је практично меч решен. 

После тога су наши противници кренули да експериментишу, "Орлови" су то искористили и дошли на "само" -5. Ипак, у завршници су Немци постигли још неколико голова и меч је завршен резултатом 23:31. 

Најефикаснији у саставу Србије био је Немања Илић са шест голова, док је Немачку предводио Матиас Муше са пет погодака. 

Једна победа, један реми и три пораза учинак је Србије у првој фази на Светском првенству у Немачкој и Данској.

"Орлови" су савладали Кореју, били у егалу са Русима и доживели три пораза од селекција које ће наступати и у другом кругу. Убедљив од Француске, тесан, али разочаравајући од Бразила и лаган од Немаца.

Србија – Немачка 23:31 (12:16)!

Опет је тим Ненада Перуничића био одличан 25 минута. Играо је равноправно са фаворизованим домаћином, а онда нас је из ритма избацила грешка којом су повређена правила рукомета. Направили смо погрешну измену, остали и без другог играча у пољу, Немцима предали напад и очас посла на семафору је писало "плус четири" за "панцере".

Изједначена борба водила се и у другом полувремену. Немцима нисмо дозволили гол пет минута, али се ни ми нисмо прославили у нападу. 

Уместо да ухватимо резултатски прикључак, уследио је потпуни пад у игри и разлика се врло брзо попела на максималних 26:16. Међутим, догодило се још једно буђење Перуничићевог тима, имао је шансу да знатно ублажи пораз, али је тако нешто изостало пошто "орлови" нису искористили напад за "минус четири".

Немци су последњи пут додали гас и са три везана гола у финишу, од којих два голмана Силвија Хајнефетера и један најбољег играча утакмице Јанеа Колбахеар, стигли до, ипак, убедљивих осам голова предности.

Најефикаснији играч у српском тиму био је Немања Илић са шест голова, пет је за Немце постигао Матијас Муше.

Србија у суботу игра у Данској у такозваном "Президент купу" против Бахреина и уколико победи бориће се за 17. место. Углавном, "орлови" никада нису били лошије пласирани на Мундијалима.

Само неких 25 минута озбиљног рукомета може Србија да игра у овом тренутку и да се носи са јачим ривалима од себе, попут Немачке, што је показала и вечерас у Берлину где је поражена са 31:23 у последњем мечу групне фазе на Светском првенству у рукомету.

Изабраници Ненада Перуничића забележили су и трећи пораз у групи А, којим су се опростили од првенства света на којем су показали да би у догледно време, уз добар рад можда и могли да пробају да се врате на велику сцену. Али, немојмо да се заносимо, баш пуно морамо да радимо да бисмо били као некада јер ће нас у супротном сви ови озбиљнији прегазити као што је био случај и вечерас.

Играли су Орлови пристојно у неким деловима утакмице, али их је скупо коштао велики пад у последњих пет минута првог дела када су се после клацкалице и егал игре, Немци одлепили на 16:12. Да је Србија дефинитвно поражена било је јасно средином другог полувремена када су разиграни Немци на крилима сјајног Мушеа отишли на великих десет голова разлике (26:16) у 15. минуту, па је домаћа публика почела да слави.

После те предности Немци су се мало опустили, почели да испробавају разне варијанте, што су Орлови искористили и приближили се на пет голова. Међутим, пред сам крај изабраници Кристијана Прокопа поново су додали гас и стигли до убедљивих 31:23, којим су тријумфално окончали први круг.

Најефикаснији појединац у српском тиму био је Немања Милић са шест погодака, док је Немце предводио вечерас одлични Матијас Муше са пет голова.

Српски рукометаши су овим поразом остали претпоследњи у групи А испред Кореје, па ће у наставку шампионата играти за пласман од 17. до 20. места. Орлове у суботу очекује дуел с Бахреином у оквиру полуфинала и уколико трјумфују играће за 17. место са победником окршаја између петопласрианих тимова у групама Ц и Д.

Група А, Берлин

Бразил - Кореја 35:26 (18:10)
Немачка - Србија 31:23 (16:12)
Француска - Русија 20.30

ТАБЕЛА: Немачка* 3-2-0 (+32), Француска* 3-1-0 (+24), Бразил 3-0-2* (-2), Русија 1-2-1 (+5), Србија 1-1-3 (-19), Кореја 0-0-5 (-40).

Македонија без друге фазе после трилера са Исландом! Мушка рукометна репрезентација Македоније није успела да се пласира у наредну фазу Светског првенства, пошто је у директном окршају поражена од Исланда 24:22.

Победник овог дуела одлучивао је последњег учесника друге рунде СП и Исланд је захваљујући сјајном Арнор Тор Гунарсону дошао до тријумфа.

Исланђанин је постигао чак десет голова, док нико од његових саиграча није имао више од два.

У саставу Македоније Кирил Лазаров и Дејан Манасков су постигли по пет голова. 

Македонија ће играти за пласман од 13. до 16. места, док ће се Исланђани борити за виши пласман.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар