Србија сазнала противнике на ЕП...

''Орлови'' ће бити у групи са Белгијом, Немачком, Словачком, Шпанијом и Аустријом.

Остали спортови 17.01.2019 | 14:30
Србија сазнала противнике на ЕП...
Одбојкаши Србије сазнали ривале на ЕП. Одржан је жреб за Европско првенство одбојкаша које ће се у септембру одржати у четири земље.

Мушка сениорска репрезентација Србије играће у Б групи 31. Европског првенства 2019. у Бриселу и Антверпену. Орлови ће бити у групи са Белгијом, Немачком, Словачком, Шпанијом и Аустријом - одлучено је вечерас жребом у Атомијуму у Бриселу.

Ђула Мештер, потпредседник Одбојкашког савеза Србије представљао је нашу земљу на жребу у главном граду Белгије.

У А групи у Монпељеу играће Француска, Италија, Бугарска, Португалија, Грчка и Румунија. У Ц групи у Љубљани играће Словенија, Русија, Финска, Турска, БЈР Македонија и Белорусија, а у Д групи у Ротердаму и Амстердаму, Холандија, Пољска, Чешка, Естонија, Украјина и Црна Гора.

Распоред утакмица ће накнадно бити објављен. Првенство ће се одиграти од 12. до 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској. Пласман у осмину финала избориће по четири селекције из сваке групе и у осмини финала играти селекције из А и Ц групе, односно Б и Д групе.

Финале и меч за треће место одиграће се у Паризу, у Француској.

Одбојкаши Србије сазнали су противнике са којима ће играти на Европском првенству у септембру.

Србија ће играти у групи Б, у Бриселу и Антверпену, против Белгије, Немачке, Словачке, Шпаније и Аустрије, одлучено је жребом у "Атомијуму" у Бриселу.

"Мислим да смо добили озбиљну и занимљиву групу", поручио је потпредседник Одбојкашког савеза Србије Ђура Мештер после жреба.

"Белгија има младу и атрактивну селекцију, Немце памтимо по несрећеном поразу у полуфиналу пре две године у Пољској, а остале селекције не смемо да потценимо. Шампионат је дуг и верујем да ћемо се борити за медаљу", навео је бивши репрезентативац.

Шампионат Европе први пут ће се играти у четири земље, а у групи А у Монпељеу играће Француска, Италија, Бугарска, Португалија, Грчка и Румунија.

У групи Ц у Љубљани наступаће Словенија, Русија, Финска, Турска, Македонија и Белорусија, а у групи Д у Ротердаму и Амстердаму, Холандија, Пољска, Чешка, Естонија, Украјина и Црна Гора.

Шампионат у Француској, Холандији, Белгији и Словенији играће се од 12. до 29. септембра.

Групна фаза на програму је од 12. до 19. септембра, осмина финала 21. и 22. септембра, два дана касније на програму су четвртфинала, а полуфинални дуели заказани су за 26. и 27. септембар.

Финале ће се играти 29. септембра у Паризу, а дан раније на програму ће бити меч за бронзану медаљу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар