Шумахеров син изабрао Ферари!

Медији преносе да је Мик Шумахер постао члан возачке академије италијанског тима, са којим је његов отац освојио пет титула првака Формуле 1.  Очевим стопама – Ферари довео новог Шумахера! Немац, Мик Шумахер, син легендарног шампиона Формуле 1, Михаела Шумахера, придружио се акадамији Ферарија, преноси ББЦ.

Остали спортови 17.01.2019 | 20:30
Шумахеров син изабрао Ферари!
Син једног од најбољих возача свих времена Михаела Шумахера, Мик, прави важан корак ка Формули 1.

Медији преносе да је талентовани Мик договорио сарадњу са Фераријем, за који је његов отац наступао са великим успехом.

Он ће постати члан Фераријеве возачке академије, односно дела програма за младе возаче, иако италијанска екипа није потврдила тај договор.

Мик Шумахер, који има 19 година, већ је остварио бројне запажене резултате.

Прошле сезоне тријумфовао је у европској Формули 3 возећи за екипу Према Рејсинг, за коју ће наступати и ове године у шампионату Формуле 2.

Мик би према договору са Фераријем требало да одради два теста за ту екипу ове сезоне, као и да проведе одређено време на симулатору.

Договор који је постигао Мик Шумахер са тимом са којим је његов отац освојио пет од укупно седам титула првака Формуле 1, не гарантује му да ће успети да се домогне "најбржег циркус на свету".

Ипак, велики број возача који су прошли развојне програме за младе сада наступа у Формули 1, укључујући и Шарла Леклерка, новог партнера Себастијана Фетела у Ферарију.

Ферари је за развојног возача ангажовао Паскала Верлејна уместо Данила Квјата, који ће ове године возити за Торо Росо у Ф1 шампионату.

Прошле сезоне Мик Шумахер је освојио трофеј европске Формуле 3 у болиду који моторима снабдева Мерцедес.

Тото Волф, шеф Мерцедес-Бенц тима, за који је такође наступао Михаел Шумахер током каријере, изјавио је да су неки подразумевали да је Мик део њихове возачке академије.

"Због те везе многи сматрају да је он део нашег програма за младе возаче, али то није тако. Он је освојио титулу у Ф3, отворио кутију за веће ствари у каријери, односно за наступ у Формули 2, где га очекују далеко искуснији возачи. Мислим да је неопходно Мику дати време и не вршити притисак, нити због резултата које је остварио, нити због чињенице да је његов отац најуспешнији возач у историји Формуле 1. Уопште немам сумњу да он има потенцијал да једног дана постане успешан Ф1 возач, можда са нама, можда са неким другим тимом", испричао је Волф по завршетку прошле сезоне.

Очигледно да је Ферари радио док је Мерцедес пустио Мика да размисли...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар