''Новак је спреман да опет доминира!''

И Вајда је рекао да игра боље него 2015. године. Анабел Крофт, некадашња британска тенисерка, очекује да у 2019. години Новак Ђоковић буде тај који ће се питати о највећим титулама.

Тенис 16.01.2019 | 18:15
''Новак је спреман да опет доминира!''
"Тенис повремено уме да буде непредвидив, али се чини да је Ђоковић спреман да поново доминира", рекла је Крофт.

Она је почела причу о Ендију Марију који завршава каријеру, истакавши да се у једном тренутку чинило да би Шкот могао да помрси рачуне 'великој тројци'.

"Пре само две година, када је постао 'број 1' и завршио сезону на тако високом нивоу, осетила сам да се Енди Мари коначно отргао из захвата невероватних шампиона који су доминирали овом игром – Роџера Федерера, Рафаела Надала и Новака Ђоковића". 

Међутим, Ендија је омела повреда кука због које ће, готово извесно, ово бити његова последња професионална сезона. 

"Изгледало је као да подиже игру на нови ниво, али повреда је значила да Мари неће бити у могућности да крене од тог фантастичног достигнућа, већ смо видели да се 'велика тројка' фуриозно вратила и освојила већину великих турнира од тада". 

То је један од разлога због којег садашња новинарка "Скај спортса" и "Евроспорта" верује да ће мало ко моћи да парира Ђоковићу. 

"Како улазимо у 2019, чини се да се Ђоковић још једном одвојио од екипе, а његова форма са краја прошле године сугерише да ће он бити човек којег треба победити, како на Аустралијан опену, тако и на свим осталим турнирима на којима ће наступити ове године. У неким тренуцима у финишу претходне сезоне је изгледао непобедиво, посебно када се отарасио проблема са лактом и почео да игра свој најбољи тенис. Чак је и његов тренер Марјан Вајда рекао да је играо боље него током доминантне 2015. године, тако да ће сигурно поставити стандарде другима", закључила је Крофт.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар