АО: Троицки спасао 15 брејк лопти, али изгубио од Циципаса!

Српски тенисер Виктор Троицки поражен је од Стефаноса Циципаса у другом колу Аустралијан опена, резултатом 6:3, 2:6, 6:2, 7:5.  Троицком само сет против Циципаса.  Виктор Троицки елиминисан је у другом колу Аустралијан Опена, а учешће у дублу завршила је и Александра Крунић

Тенис 16.01.2019 | 16:00
АО: Троицки спасао 15 брејк лопти, али изгубио од Циципаса!
Троицки је одиграо меч са много осцилација, тек у неколико наврата показао свој најбољи тенис, па је млади Грк заслужено прошао у трећу рунду.

Виктору није било довољно ни што је сјајно сервирао када се суочавао са брејк шансама, спасао је 15 од укупно 19 које је имао противник, али су га бољег резултата коштали периоди веома лоше игре.

Тренутно 15. играчу света било је довољно што је Србину одузео сервис на старту меча да дође до вођства у сетовима, али је уследио одговор Троицког који је са два брејка дошао до изједначења. 

Тада је наш репрезентативац испустио ривала – у тим тренуцима је био бољи играч, мало му је фалило да направи можда и одлучујући корак, после чега му је пала концентрација. Стефанос је то искористио за вођство од 2-1, а потом и тријумф после нешто више од два и по сата игре. 

На крају, Виктора су коштале неизнуђене грешке, имао их је 41 уз 31 винер, док је његов противник имао учинак 53:34. 

Он ће се у следећој рунди састати са Николозом Басилашвилијем који је после велике борбе у пет сетова елиминисао Стефана Траваљу. 

Србија је остала без још једног представника на Аустралијан Опену.

Учешће на првом гренд слему сезоне окончао је и Виктор Троицки.

Српски тенисер, који је кроз квалификације обезбедио пласман у главни жреб, елиминисан је у другом колу такмичења.

Победио га је 15. играч са АТП листе Стефанос Циципас из Грчке.

Троицки, који се враћа после паузе због здравставених проблема, успео је да одузме сет Грку, који је 14. носилац у Мелбурну - 6:3, 2:6, 6:2, 7:5.

Имао је прилику српски тенисер да продужи дуел, пошто је и у четвртом сету имао предност 5:4, али је виспрени Грк успео да направи мини серију након тога и обезбеди пласман у треће коло.

Противник Циципасу у наредној рунди Аустралијан Опена биће Николоз Басилашвили из Грузије, који је после пет сетова савладао Италијана Стефана Траваљу.

Пораз је у ноћи између уторка и среде претрпела и Александра Крунић у игри женских дублова.

Она је у пару са Саисаи Женг из Кине елиминисана у првој рунди такмичења. Боље од српско-кинеске комбинације биле су тенисерке из Аустралије Моник Адамчак и Џесика Мур резултатом 2:0, по сетовима 6:1, 6:4.

Александра Крунић сада ће бити сконцентрисана на наставак такмичења у синглу, где је очекује меч другог кола против Кинескиње Ванг Кијанг, која на WТА листи заузима 21. позицију.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар