СП: Србија, након порођајних мука, најзад побиједила!

Србија се мучила 50 минута, па у завршници сломила отпор Кореје! Мушка рукометна репрезентација Србије победила је Јединствену Кореју са 31:29, у четвртом колу групе А Светског првенства у Немачкој и Данској.  Открили смо Вукашина Воркапића и победили Кореју! Србија против Кореје уписала прву победу у 4. колу Групе А на Светском првенству у Немачкој и Данској.  Рукометна селекција савладала Кореју и сачувала теоретске шансе за пролаз даље – 31:29.

Остали спортови 15.01.2019 | 19:50
СП: Србија, након порођајних мука, најзад побиједила!
Изабраници Ненада Перуничића успели су да остваре прву победу на шампионату света и то после велике муке.

Најефикаснији у саставу Србије био је Вукашин Воркапић са седам голова, Немања Илић је имао пет, а по четири Кукић и Марсенић. У пораженом тиму бриљирао је Ђеонгу Канг са 12 погодака.

Корејци су били аутсајдери на овом мечу, али по игри то уопште није изгледало тако. Екипа из Азије контролисала је ритам меча читавих 50 минута, међутим попустили су у завршници.

У последњих десет минута до изражаја је дошао квалитет Србије који је доста већи од корејског. Воркапић је бриљирао у нападу, Милосављев је добро бранио и Кореја је "сломљена".

Србија сада има скор од једне победе, једног нерешеног резултата и два пораза. У последњем колу наши репрезентативци састају се са Немачком. Меч је на програму у четвртак од 18 часова.

Србији су остале још неке шансе да се пласира у другу фазу, међутим да би се десило тако нешто "Орлови" морају да савладају домаћина Немачку.

Коначно – победа! Били смо на дором путу да дотакнемо дно и да потпишемо капитулацију и после судара са Корејом. Ипак, рукометаши репрезентације Србије на време су се дозвали памети и забележили прву победу на овогодишњем Првенству Света – 31:29.

За пролаз даље биће нам потребно чудо. Победа против Немачке и пораз Бразила у последњем колу, али о томе сада не треба размишљати. Ако има нечег позитивног онда је то чињеница да су изабраници НенадаПеруничића коначно направили помак. Друго полувреме одиграли смо као некад. Окидач преокрета био је Воркапић, пратили су га Илић и Марсенић... Србија је почела да игра модеран рукомет и на крају заслужено славила .

Србија је без правог ритма почела утакмицу. Као да смо гледали наставак сусрета са Бразилом. Једна грешка, друга грешка, трећа грешка.. Морао је Ненад Перуничић брзо да гаси пожар, али Кореја је на крилима великог самопоуздања играла брзо и агресивно. Добро ћемо запамитии бека Канга који је у првом полувремену постигао осам голова.

Било је и добрих момената у игри наше селекције. Направили смо серију 3:0, стигли до изједначења, али као да су се ривали из Азије о свеwму питали.  Некако су деловали брже. Хватао се за главу Ненад Перуничић док је гледао како Канг из свих позиција буши нашу одбрану. Још када је Драшко Ненадић добио црвени картон ништа није слутило на добро.

Кореја је први део игре решила у своју корист (16:14), али су наши играчи успели да пробуде уснули понос. Када је пред очима почео да им титра фењер групе коначно су почели да играју озбиљан рукомет. Из апатије их је извукао гол противничког голмана за вођство Азијата (19.22).

Тада је Ненад Перуничић све карте бацио на резервисту Воркапића. Добио је поверење и максимално га искористио. Почели су Орлови да лете пакретом и да једноставним акцијама решетају гол ривала. Из изгубљене ситуације вратио нас је Воркапић са пет голова.

Почели смо да погађамо из контри. И стигли до великих три гола предности десет минута пре краја. Поменути Воркапић имао је сјајне сараднике у Илићу и Марсенићу.

Почела је Кореја да брза као ми у првом полувремену. Није им било спаса.

Тек данас боли пораз од Бразила. Да се у понедељак утакмица против селекције из Јужне Америке завршила у корист Србије, "орлови" би вечерас славили пролаз у другу газу, јер су после велике борбе и драме у Берлину успели да савладају Кореју.

Меч 4. кола Групе А на Светском првенству у Немачкој и Данској завршен је победом тима Ненада Перуничића 31:29 (14:16)!

И даље постоје шансе за други круг, оне нису велике, нити реалне, али ту су. О њима ће се све тачно знати кад Француска и домаћин Немачка одиграју велики дерби (почетак у 20.30).

Дуго, дуго се мучила Србија против аутсајдера. Уједињена Кореја је водила већи део меча, а онда је Перуничић на терен послао младог Вукашина Воркапића и то се испоставило као прави потез. Двадесетједногодишње десно крило одиграло је перфектно друго полувреме и са седам голова из исто толико покушаја било најзаслужније за први тријумф нашег тима на Мундијалу.

Врло добри су били и голмани Милосављев и Веркић.

Средином другог полувремена Србија је појачала одбрану, иако је већ у првом делу остала без Драшка Ненадића, који је после једног старта престрого добио црвени картон од судијског пара из Шведске.

Тражила је Србија решење у нападу, створила много зицера, али никако није имала рецепт за сјајног чувара мреже Парка. Њега је пронашао управо Воркапић. Улази с крила били су прецизни и неодбрањиви, довољно да се Азијатима коначно пољуља самопоуздање, којег су једном моменту имали и превише.

Пре свих невероватни Канг, стрелац чак 12 голова за нашег ривала. Србија у последњем колу Групе А у четвртак игра против Немачке. Кореја се састаје са Бразилом. Победа "орлова" над домаћином и пораз Бразила, односно Руса, сигурно ће нам донети другу фазу...

СРБИЈА - КОРЕЈА 31:29 (14:16)

Берлин
Мерцедес Бенц Арена
Гледалаца: 12.000

СРБИЈА: Пушица, Воркапић 7, Орбовић, Вујић 2, Веркић, Радивојевић 4, Ненадић, Илић 5, Мошић 2, Илић В. 3, Николић, Кукић 3, Милић, Марсенић 4 , Обрадовић, Милосављев.

КОРЕЈА: Парк 1, Ји Хунг, Ри, Пак, Чои, Јунг 1, Јо, Парк 1, Ри, Ким 5, На, Канг 12, Сео, Парк, Ри, Канг, Јеонг, Ку 1.

СЕМАФОР: 2:5 (8) 6:5 (13) 8:10 (19) 10:11 (22) 11:13 (27) 18:19 (38) 19:22 (41) 22:22 (45) 24:25 (50) 28:25 (53).

ТАБЕЛА: Француска (-1) 6, Немачка (-1) 5, Русија 4, Бразил 4, Србија 3, Кореја 0.

СП, група А:
Русија – Бразил 23:25
Србија – Кореја 31:29
20.30 Немачка – Француска

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар