АО: Томић напао Хјуита!

Све ради погрешно, њега више нико не воли! Бернард Томић изгледа да више не уме да побеђује, али одлично уме да оптужује. На његовој мети нашао се селектор Дејвис куп тима Аустралије, Лејтон Хјуит.

Тенис 16.01.2019 | 15:30
АО: Томић напао Хјуита!
Томић је после пораза у првој рунди од Марина Чилића, 6:2, 6:4, 7:6 (3) излио жуч пред новинарима, навевши да Хјкуит фаворизује одређене играче.

Бернард је рекао да је разговарао са Танасијем Кокинакисом и Ником Киријосом и поручио да и они не желе да играју док је Хјуит на челној функцији.

"Све се своди само на Лејтона. Морам искрено да кажем да њега више нико не воли, ради погрешне ствари, он уствари игра у Дејвис купу. Мислио сам да се повукао, али он игра све те мечеве. Имао сам прилике да радим са њим пре неколико година. Тада је имао обичај да мрзи Тенуиски савез Аустралије, сада је све некако чудно и одједном их воли. Шта се ту догодило?, запитао се Томић.

Било је доста говора о сукобу између Кокинакиса и Хјуиита 2017. године када је Хјуит позвао у тим тада слабије рангираног Џона Милмана.

"Њему нису играчи на првом месту. Колико сам чуо, Ник Киријос му није био приоритет, па ни Танаси Кокинакис му није био исто тако важан, мисли само на себе, али то није добро, јер он више не игра, мислио сам да се повукао", алудирао је Томић на то што је Хјуит у дублу играо са Џоном Патриком Смитом.

Томић каже да зна ко би био много бољи у улози селектора. Реч је о бившем Дејвис куп репрезентативцу Волију Масуру.

"Воли је био сјајан селектор, неко ко је увек био вољен. Оно што ради Хјуит је погрешно и надам се да ће бити смењен", недвосмислен је Томић.

Он је додао и да му је још жеља да игра за национални тим.

"Наравно да желите да играте. Играо сам за овај тим десет година, још као клинац од 15 година. Једино што не можете да поднесете је да неко ради ствари на погрешан начин", поручио је аустралијски тенисер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар