Носталгични повратак у '90-е...

У истом тиму синови Хаџија, Попескуа и Ривалда! Навијачи Барселоне морали би да купе неки дрес.

Фудбал 16.01.2019 | 18:00
Носталгични повратак у '90-е...
Георге Попеску и Георге Хаџи “закачили” су један другог у сезони 1995/1996. Хаџи је отишао већ на крају те сезоне, Попеску се задржао до 1997, баш тада је на Камп Ноу стигао Ривалдо. Била је то деценија у којој се стварала Барселона какву је познајемо данас, наднационална, европска велесила. А данас све те породице поново заједно. Само не у Барселони, већ у Констанци. И нека су друга имена у питању.

Георге Хаџи је додуше ту. Он и открива “бомбастичну” вест са места председника, али и тренера Виторула.

“Узели смо левоногог штопера (Бас Кујперс, прим. аут) који је играо на високом нивоу и био капитен… Узели смо и Ривалдиња”, изговорио је Хаџи и шокирао румунске новинаре, пошто је то изговорио као да је у питању било ко, а не син једног од највећих играча са краја 20. века.

Ривалдињо наравно није ни изблиза тај калибар, већ је у Румунији играо за букурештански Динамо – памтимо му онај пројектил против Атлетика из Билбаа у трећем колу квалификација за Лигу Европе из лета 2017. године, занимљиво да је Емерик Лапорт тада био стрелац за Баске - а онда је прешао у Левски из Софије. И сада назад у румунску фудбал.

Оно што је међутим посебно занимљиво је то што у Виторулу већ играју Хаџијев син Јанис, те Попескуовнаследник Николас. Што ће рећи да Виторул има играче од педигреа. Некад то није довољно, али за фудбалске носталгичаре биће право уживање.

Само замислите, Попеску узима лопту и покреће конру пасом из последње линије ка Хаџију, овај врти двојицу на петопарцу и шаље лопту у праза процтор, тамо је Ривалдињо, ломи чувара и пласира лопту у даљи ћошак… Некад је можда и могло тако. Сад не мирише то на исти квалитет, али пратићемо са пажњом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар