Емеријев план за наредне двије седмице: Озилова продаја!

Све у циљу обезбеђивања пара за трансфере!

Фудбал 16.01.2019 | 17:15
Емеријев план за наредне двије седмице: Озилова продаја!
Каријера Месута Озила је слободном паду. Готово нестварно делује да је немачки везиста 1. фебруара прошле године продужио уговор с Арсеналом до 2021. и добио астрономских 400.000 евра недељно, а да је сада на излазним вратима, као неко кога Унај Емери никако не жели у свом тиму...

У претходна два месеца Озил је одиграо свега три утакмице и једва провео 165 минута на терену. Прво због проблема с леђима, сада са коленом... Одавно се пише о томе да Озил ремети клупски мир, да саиграче наговара да блудниче до раних јутарњих часова, да превише времена проводи за компјутером играјући видео игре и да квари атмосферу у тиму. Унај Емери је због тога јако љут и на Острву се овог јутра пронела прича да ће у наредне две седмице до затварања пијаце његов главни циљ бити да прода Озила.

Циљ ове операције је да се скупи новац за евентуалне трансфере до краја зиме, пре свега Евера Банеге, за кога је Емери већ спремио уговор на 24.500.000 евра, можда Дениса Суареза и Медија Бенатије. Емери је недавно изјавио да Арсенал нема пара тренутно да купује играче, да ће моћи само да их позајмљује од других, ако буде потребе, а очигледно је да има...

Као играч који добија 400.000 евра седмично, Озил више нема никакав утицај на Арсеналову игру и зато нема жељу да га више задржава на Емирејтсу. Прича се чак и да је Емери намерно изоставио Озила из тима за меч са Вест Хемом, што је додатно подстакло приче о трансферу.

Проблем је што Арсенал још није добио ниједну валидну понуду за Озила, а питање је и да ли ће је добити с обзиром на огромна примања. Самим тим Озилов одлазак би значајно растеретио буџет. То значи да ће Немац морати да умањи потраживања од евентуалних купаца, или да се нађе неко ко је спреман да понуди исте услове.

Интер се дуго водио као заинтересована страна, али не делује реално да би Неразури могли да реагују ове зиме.

Тешки дани пред Озилом, Емеријем и Арсеналом.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар