Дурент: Зашто је Дончић најбољи?!

Није морао на часове и у читаоницу! Крило Голден Стејт Вориорса, Кевин Дурент, верује да зна шта је разлог за велике бројке које у својој руки сезони прави Лука Дончић.

Кошарка 16.01.2019 | 12:30
Дурент: Зашто је Дончић најбољи?!
Словенац је по мишљењима већина кошаркашких стручњака први фаворит за освајање признања руки године, а управо је Голден Стејту пре две вечери убацио 26 поена.

То није прошло непримећено, тим пре што у Даласу има одрешене руке да шутира колико жели, па и Дурент каже да Дончић игра одлично.

"Дефинитивно, за 19-годишњака да у просеку има 20 поена, шест скокова и пет асистенција, то су бројке због којих би могао да размишља и о ол-стару. Али, има много играча на његовој позицији и никад не знате, али његов осећај за игру, степбек тројке - то је оно што тражи већину вреемна. Крупан је, јак и може да додаје, да игра пик енд рол", хвали Словенца Дурент.

Дончић је са Реал Мадридом лани освојио титулу првака Европе, а током већег дела сезоне је у одсуству повређеног Серхија Љуља сам носио тим.

"Играо је у Европи, остатак руки класе је играо по колеџима. Тако да, он је био у другој најбољој лиги на свету учио да игра ову игру. Није морао да иде на часове, читаоницу или већину оних додатних ствари кроз које су остали морали да прођу, усредсредио се само на кошарку вероватно већ од 14. године. То је предност за њега и можете видети да није стидљив, нити се плаши тренутка. Биће сила", констатује Дурент.

Иначе, Голден Стејт је успео да победи Дончићев Далас са 119:114. Дурент је у том мечу постигао 28 поена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар