СП: Перуничић затечен "менталном блокадом"!

"Затечен сам менталном блокадом момака који изгледа нису довољно веровали у себе или вероватније ја их нисам довољно добро припремио. Највећи кривац сам ја, ја стојим иза њих, јер бирам њих", рекао је Ненад Перуничић.

Остали спортови 15.01.2019 | 09:00
СП: Перуничић затечен "менталном блокадом"!
Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић, после пораза од Бразила у трећем колу групне фазе Светског првенства, изјавио је да је једини одговоран, али и да је "затечен менталном блокадом" свог тима.

"Не знам ни сам шта да кажем... Затечен сам менталном блокадом момака који изгледа нису довољно веровали у себе или вероватније ја их нисам довољно добро припремио. Највећи кривац сам ја, ја стојим иза њих, јер бирам њих", рекао је Перуничић.

Друштевим мрежама се још за време утакмице проширио снимак, где Перуничић током тајм-аута држи прилично оштар говор својим играчима.

Србија је изгубила од Бразила са 22:24 у трећем колу групне фазе Светског првенства у Данској и Немачкој, па је сада пласман у другу фазу такмичења веома далеко.

"Правили смо безграничан број техничких грешака. У свим овим утакмицама имамо их, чини ми се, 35... То је недопустиво, јер те ствари не треба да се уче у репрезентацији. Та укрштања, хватања, трчања се уче много раније", рекао је он.

Перуничић је казао да је екипа показала да нема проблеме физичке природе, али да делује као да играчи "имају трауме" и недовољно вере у себе.

"Не могу им променити главу и њихов начин размишљања. Ја нисам одустао од ових момака, али делује као да ми на клупи имамо више вере него они на терену. Имали смо две шансе да се вратимо против тима који цео игра у шпанској лиги и питање је како би се онда завршило... Међутим, не преузима се одговорност, потпуно се погубе после еуфоричног почетка. Они морају да схвате да, чим су овде, да су најбољи у својој земљи, а не да се сада осећају растерећено, као не идемо у други круг, не морамо сада да правимо нешто важно. Све ово је веома болно за мене и ја све ствари покушавам да променим, да се ослободимо и пробијемо ту баријеру, да схватимо да ништа није изгубљено. Делује као да немају ту снагу да верују да могу", рекао је селектор.

Србију стура очекује меч против Кореје, а Перуничић је рекао да се прибојава летаргичне реакције свог тима.

"Ми нисмо дошли овде због Бразила или Немачке, већ због целог турнира и са жељом да променимо неке ствари, али ако наша глава буде као да је смак света, мислим да ће изаћи летаргично на терен. То им је шанса да се докажу зашто су ту. Једино огледало и показатељ квалитета је терен", закључио је Перуничић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар