Батшуаји код Анрија! Опет ће сарађивати!

Готово!

Фудбал 16.01.2019 | 11:45
Батшуаји код Анрија! Опет ће сарађивати!
Договорено је: Миши Батшуаји се сели на позајмицу у Монако!

Челси је данас договорио детаље са Кнежевима. Белгијанац ће на стадиону Луј ИИ играти као позајмљен играч Плаваца до краја сезоне и биће њихово највеће појачање у бурном прелазном року ове зиме.

Батшуаји се тако враћа на француску Ривијеру после две и по године. Али не у дрес Марсеља у којем је блистао и из којег је прешао у Челси за 39.000.000 евра. Већ у редове комшијског Монака.

Батшуаји је први део сезоне провео на позајмици у Валенсији, али је разочарао и тренер Марселино је инсистирао да га врати на Стамфрод Бриџ пре истека позајмице. Бројни клубови попут Вест Хема, Кристал Паласа, Евертона и Роме су се јавили са жељом да позајме Белгијанца, али је на крају победио Монако.

Клуб из Кнежевине се озбиљно појачава у овом прелазном року и Батшуаји ће им бити пето појачање. ТјериАнри има велики број младих и неискусних играча у тиму и зато је захтевао искусније и проверенија појачања. Стигли су Налдо из Шалкеа, Венкер из Анталије, Фабрегас из Челсија и малди Фоде Бало Туре из Лила.

Ипак, Батшуаји је највеће појачање од свих. Он би требало да реши проблем реализације. Монако је на 18 мечева Лиге 1 у досадашњем делу сезоне дао само 16 голова и није ни чудо што се бори за опстанак. Мање ефикасан од њега је само фењераш Генган. Батшуаји долази да помогне Радамелу Фалкау с обзиром да су преостали нападачи попут Јоветића и Пелегрија повређени. Анри га добро познаје из репрезентације Белгије где је био помоћник селектора Роберта Мартинеза и видео је изблиза каквим квалитетима Батшуаји располаже.

Очекује се да Белгијанац у наредних 48 часова допутује у Монако, обави лекарске прегледе и потпише уговор. Финансијски детаљи позујмице нису познати…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар