Врзино коло: Сад и Челси јури Рабиоа!

А Бајерн хоће Морату! Каква заврзлама на трансфер пијаци!

Фудбал 15.01.2019 | 23:50
Врзино коло: Сад и Челси јури Рабиоа!
Актуелни прелазни рок није још донео много озбиљних трансфера, вероватно зато што је број имена у фокусу прилично сужен. Свега неколико већих имена доводи се у контекст с излазним трансфером из садашњих клубова, а колико смо досад успели да закључимо – исти клубови траже исте играче!

Челсијев центарфор Алваро Мората је на листи жеља, између осталих, и Барселоне, а од данас и Бајерна, везиста ПСЖ Адријен Рабио је први пик Барселоне, однедавно и Бајерна, а сада и Челсија! Дакле, Врзино коло...

Потпуно луда ситуација на зимској пијаци. Мората се практично свакодневно повезује с новим клубом, а после Милана, Севиље, Атлетика и Барселоне, наводно је и Бајерн намирисао своју шансу и жели да се укључи у трку. Према сазнањима немачких медија, Нико Ковач би хтео да појача нападачку конкуренцију за други део сезоне, пошто је Роберт Левандовски тренутно једини у тиму са двоцифреним бројем погодака (10), док су Томас Милер, Серж Гнабри и Франк Рибери иза са по четири гола. Мората ће ове зиме отићи, на Стамфорд Бриџу ће га изгледно заменити Гонзало Игуаин, а питање је само где ће Шпанац завршити.

У сличној позицији је и Барселона, која тражи нову верзију Хенрика Ларсона, односно искусног нападача, не много скупог, који би могао да направи разлику на терену. Мората јесте изузетно скупљи гледајући модел који Барса тражи, али зато је позајмица главна опција, уз евентуалну опцију откупа на лето. Али, о том – потом... Бајерн би највероватније ишао на исту варијанту, пошто је Мората у овом тренутку ризична инвестиција, а Челси га не би пустио за мање од 50.000.000 евра.

Истовремено, Плавци из Западног Лондона решили су да помрсе рачуне Барси и Бајерну по питању довођења Адријена Рабиоа. Челси после одласка Сеска Фабрегаса тражи адекватну замену, а Рабио је тренутно најјефтинија опција, јер му уговор истиче за шест месеци, па би обештећење Пари Сен Жермену било симболично.

Недељама се пише да је Рабио договорио трансфер у Барсу на лето за 10.000.000 евра по сезони, плус између 10.000.000 и 15.000.000 евра за потпис, али његова мајка Вероник и даље тражи неког ко би могао да понуди више. Барса је демантовала да је било какав договор с француским везистом постигнут, па је тако трка и даље отворена.

Челси се нада да би могао управо новцем да привуче Рабиоа. Проверен је играч, млад, прошао је велике утакмице са ПСЖ, тако да му уклапање у систем Премијер лиге не би био превише захтеван. То исто види и управа Бајерна, која хоће Ковачу да помогне да успостави стабилност у игри и ојача конкуренцију.

Међутим, ово је само створило већи проблем на тржишту, јер се сада не зна ко је за кога близу и под којим условима.

Баш једва чекамо да видимо како ће ово да се заврши...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар