Типсаревић: Матор сам, али...!

Било би ми жао да не покушам да играм! Повратак Јанка Типсаревића на велики терен завршен је поразом од 20. носиоца, Бугарина, Григора Димитрова.

Тенис 15.01.2019 | 08:45
Типсаревић: Матор сам, али...!
Велики борац, какав је Типсаревић, није себи могао да дозволи прилику да не проба да заигра у Мелбурну, али предуга пауза због повреде и операција, испоставила је рачун.

Једноставно, Јанко није имао довољно гаса да се носи са далеко спремнијим и уигранијим противником. После освојеног почетног сета, и пропуштене прилике на старту другог, све се окренуло против Јанка.

"Сви ме нешто теше, браво, ниси играо годину дана, ово је сјајно. Кад изгубим меч нисам никада срећан и задовољан, постоји та утеха да заиста нисам играо годину и по дана, да чак ни те припреме које сам одрадио нису биле сто одсто зато што ињекције које сам примио биле су касно. И ово је било на жилету, да ли уопште играти на Аустралијан Опену. Григор је био бољи од мене, нема приче о томе. Криво ми је зато што се видело како физички падам и због тога доносим погрешне одлуке у другом, трећем, можда чак и четвртом сету. После једног или два дужа поена где се генерално осећам у реду, када нема болова и када сам фит, почео сам доста касно да излазим из тога, да журим, тражим неке лудачке позиције што је резултирало неизнуђеним грешкама", сумира утиске Типсаревић са свог повратничког меча.

Показао је Јанко, наролито у првом сету, да још у себи има онај стари борбени дух. Одиграо је неколико фантастичних поена, али би после тога обично уследила грешка. Једноставно, недостатак тренинга и мечева није му дозвилио да пружи више.

"Мислим да је меч био на моменте био доста квалитетан. Он је имао неке шансе у првом сету које није искористио, а ја јесам. Криво ми је једино што нисам направио брејк у првом гему другог сета где бих мало добио ту "оштрицу" над њим јер имам позитиван скор са њим, побеђивао сам га доста, и имао бих ту психолошку предност. Он кад је повео уз брејк, опустио се, почео је боље да сервира, да мање греши. Генерално, био је доста бољи од мене", признао је Типсаревић.

Имао је овај меч и оне позитивне стране за српског тенисера. Освојити сет против играча који је био у Топ 10 и који је овде прошле године играо у четвртфиналу је успех ако се има у виду шта је претходило Типсаревићевом појављивању у Мелбурну.

"Задовољан сам што сам одиграо релативно два и по квалитетна сета. На припремама сам одиграо укупно четири или пет сетова. Још у тих четири недеље, недељу дана нисам тренирао јер сам се разболео. Када сам дошао, два и по дана нисам тренирао јер сам навукао прехладу. Све се некако надовезивало, али генерално је идеја да у другој половини године почињем више да користим тај заштићени ренкинг. Ондакада се заиста будем осећао удобно у свом телу, што сада није ситуација", додао је Типсаревић.

У оваквом стању, питање је само колико ће још играти. Ако буде здрав, можда успе да продужи каријеру.

"Идеја је да покушам ову годину. Имам 12 турнира са заштићеним ранкингом, добићу једно пет или шест вајд карти на челенџерима и онда три или четири такве позивнице на АТП турнирима, уз још три, четири или пет квалификација то је већ 22 или 23 турнира. Ово је све под претпоставаком да тело издржи, да немам озбиљнијих повреда и болова, али жао ће ми бити ако не пробам. Јесте, матор сам, имам 35 година, али и седам или осам операција. Ментална је борба. Бенефит је што сам навикао да играм под болом и под таблетама. Само је важно да будем фит, јер ако сам спреман онда мање боли. Генерално, играчи се често повређују кад нису физички спремни, и онда и оно што мање боли почиње да боли више", закључио је Јанко.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар