Мари: Покушаћу да се вратим!

Али ми операција ништа не гарантује! Британски тенисер, Енди Мари, рекао је да ће пробати да настави да се такмичи и да ће учинити све иако му велика операција не гарантује тако нешто.

Тенис 16.01.2019 | 13:30
Мари: Покушаћу да се вратим!
"Волео сам да играм овде током година, ово је невероватно место за играње тениса. Ако је ово био мој последњи меч, онда је ово невероватан начин да се заврши. Дао сам све што сам имао, али то није било довољно", рекао је Мари на терену одмах после меча у Мелбурну.

Мари, који је раније изјавио да ће му Аустралијан опен можда бити последњи турнир у каријери, изгубио је у првом колу у пет сетова после више од четири сата борбе од Роберта Баутисте-Агута.

"Хвала вам. Хвала свима на подршци, мом тиму, породици, свима који су допринели мојој каријери", навео је британски тенисер.

Додао је да ће учинити све да наставити да игра и поново се појави у Аустралији.

"Ако будем хтео, биће ми потребна велика операција, која свакако не гарантује да ћу моћи да се вратим. Али, учинићу све што могу", рекао је Британац.

Он је навео да му је била част да игра против неких од највећих тенисера у историји, попут Роџера Федерера, Рафаела Надала и Новака Ђоковића.

"Имао сам велику срећу, али и несрећу претпостављам, да се такмичим у ери неких момака који су ту били. Роџер, Рафа и Новак су били тешки противници и имам велико поштовање према њима. Имали смо велике битке које ће тениски свет верујем памтити када се све заврши. Веома је важно поштовати противнике", додао је Мари.

Мари је током каријере, поред тога што је био први на АТП листи, измедју осталог три пута освајао гренд слем турнире и два пута златну олимпијску медаљу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар