Стив Кер о Дончићу: Ма, какав руки?!

"Он је већ Ол стар играч", додаје тренер Голден Стејта.  

Кошарка 14.01.2019 | 20:30
Стив Кер о Дончићу: Ма, какав руки?!
Није да није било скептика!

Лука Дончић је доминирао Европом, побрао готово сва индивидуална признања, окитио се титулом шампиона "старог континента" са репрезентацијом Словеније и Реал Мадридом, а потом отишао на драфт на коме, упркос свему томе, није био 1. пик.

Далас га је изабрао "преко" Атланте (директан трејд за Треја Јанга), а већ у прва три месеца НБА каријере показао је да су сумње у њега биле неоправдане...

Колико се допао тамошној публици најбоље говори податак да је већ сада добио огроман број гласова за учешће на Ол стару, али можда још и више то да је лопта у његовим рукама када се "ломи" утакмица - већ је лидер Даласа.

То није промакло ни тренеру Вориорса који га много цени.

"Руки? Он уопште не делује као руки...", казао је Стив Кер.

"Нисам знао много о њему. Нисам га гледао пре него што смо играли против Маверикса, чак ни на ТВ, али види се да има више самопоуздања него што бисте очекивали од некога у његовим ципелама - играч који долази из друге земље и има само 19 година".

У првом мечу против Голден Стејта је убацио 24 поена и имао девет скокова, уз кључан кош за победу, док је у другом сусрету, у поразу Мавса, био "ограничен" на 19 поена.

"Он је невероватан играч. Мислим да је већ Ол стар квалитет. Не знам шта ће рећи гласови, али он је за мене Ол стар кошаркаш", додао је Кер о звезди из Словеније.

Кер каже да га никада није гледао нити знао много о њему пре утакмице са Даласом, али сада тврди да Дончић не изгледа као руки.

Када би се гледали стриктно гласови публике, Словенац би извесно већ сада био ол-стар, али пошто публика одлучује 50 одсто, а још по 25 одсто тренери и играчи, он можда ове године пропусти "главно јело" у Шарлоту.

"Овај дечко не изгледа као руки. Нисам знао много о њему и никад га уживо нисам гледао како игра пре него што смо одиграли први пут против Даласа и на телевизији пре тога. Има самопоуздања далеко више од оног што би очекивали од неког ко хода у његовим ципелама. Долази из другачије земље и има само 19 година, бриљантан играч. Мислим да је он већ ол-стар. Не знам како ће се завршити гласање, али мени изгледа као ол-стар", рекао је Кер пред утакмицу две екипе између недеље и понедељка. 

Тренер шампиона НБА лиге додао је и да је само шачица играча у последњих десетак година направила такав ефекат у лиги.

"Врло ретко се то виђа. Мислим да можемо да погледамо последњу деценију и на прсте да пребројимо тинејџере који су овако утицали на лигу. Срећан сам због Маверикса, они су увек имали добру публику и организацију и забавно је тренутно играти код њих. Имају Луку и још неколико талентованих играча", истакао је тренер Вориорса.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар