Јокић: Желим да будем Ол-стар!

Али нећу умрети ако се то не догоди! Никола Јокић жели да буде Ол-стар, али није оптерећен наступом на престижном викенду НБА лиге.

Кошарка 16.01.2019 | 17:30
Јокић: Желим да будем Ол-стар!
Јокић о Ол стару: Нећу умрети ако не будем тамо! Ствар о којој се прича, а која не оптерећује српског кошаркаша...

Јокић је најбољи играч водећег тима Западне конференци са просеком од 25,8 поена уз 12,8 скокова и 8,5 мечева у јануару.

НБА аналитичари га чак сврставају и у кандидате за МВП-ја сезоне, али је у гласању навијача тренутно седми међу високим играчима на Западу. 

"Ако се не догоди нећу умрети. Ако се догоди биће супер. Желим да будем Ол-стар јер желим да будем у тој групи момака. Али не играм ове сезоне да бих био Ол-стар", рекао је Јокић. 

Јокић игра сјајно целе сезоне, забележио је пет трипл-дабл наступа, па има укупно 21 такав меч у каријери, као легендрни Карим Абдул-Џабар, а по многим статистичким параметрима је на нивоу других НБА "бесмртника" попут Меџика Џонсона и Оскара Роберстона. 

"Сачекајмо још неколико година пре поређења са тим момцима. Они су легенде, никад неће бити заборављени у НБА. Сачекајмо још неколико година". 

Он је пре неколико дана одушевио љубитеље кошарке фанастичним додавањем једном руком од коша до коша за Џамала Мареја против Клиперса, скоро без гледања. 

"Да ли постоји нека веза? Само знам знао да ће бити тамо. Не знам. Не могу то да објасним. У мом уму је био тамо. Када сам подигао поглед био је тамо и само сам бацио лопту".

Има оних који га предлажу за МВП-а, а заправо Јокићу "виси" и учешће на Ол стару.

Српски центар феноменално игра ове сезоне за Денвер и захваљујући његовим партијама већ неко време држе лидерску позицију западне конференције, али можда ни то не буде довољно да у фебруару учествује на Ол стар утакмици.

Тренутно је седмопласирани на листи "унутрашњих играча" Запада, због чега је једна америчка новинарка чак "прозвала" навијаче из Србије да гласају, али није све ни на њима...

Много се прича о његовим партијама ове сезоне, током јануара је још поправио своје "бројке" у три најважније статистичке колоне, међутим не препознају сви у његовој игри довољну атракцију и експлозивност за Ол стар викенд.

А шта Јокић мисли о свему томе? Ипак се недељама уназад прича о томе...

"Нећу умрети ако не будем учествовао на Ол стару. Ако се догоди, биће стварно кул", рекао је Никола Јокић за америчке медије који и даље не верују до краја да је Србин из Денвера може да буде суперстар лиге.

ПРАВИЛА ОЛ СТАР МЕЧА

Два играча која добију највише гласова (с 50% учествују гласови навијача и по 25% новинара и НБА кошаркаша), биће одређени за капитене два тима. Та два играча, у овом тренутку Леброн Џејмс и Јанис Адетокунбо, ће потом бирати по још 11 саиграча који су у свакој од конференција добили највише гласова. Изабраће још четири стартера, односно још седам резерви, без обзира на то којој конференцији припадају.

"Да, искрено желим да будем Ол стар играч зато што желим да будем у тој групи момака. Али, нећу играти ове сезоне само да бих био на Ол стару".

Момак из Сомбора ове сезоне просечно бележи 19,2 поена, 10,2 скока и 7,5 асистенција по мечу, што су његови најбољи статистички подаци од доласка у НБА, али утисак је да још није дошао до свог "плафона" пошто се константно развија.

Овогодишњи Ол стар меч се одржава у "Спектрум центру" у Шарлоту 17. фебруара 2019, а гласање за Ол стар траје до 21. јануара.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар