Хоћете Иска? Дајте нам Дибалу!

Без пардона Флорентино Перез!

Фудбал 14.01.2019 | 22:00
Хоћете Иска? Дајте нам Дибалу!
Ако је судити по свему што смо могли да видимо у досадашњих дванаест дана зимског прелазног рока, отписани Иско неће бити највећа тема трансфер спекулација ове зиме, него и наредних шест до девет месеци! 

Момак из Малаге дефинитивно је на путу да напусти мадридски Реал после пет плодоносних година и шесте која ће све то бацити у заборав. Од доласка Сантијага Соларија и сукоба већ на првом заједничком тренингу Исков статус у тиму може се ставити ни у раван са појединим дечацима из Кастиље. Не само што ретко добија шансу и што га Солари практично користи онда када утакмица нема такмичарског значаја, већ је привремени тренер Краљевског клуба однедавно почео и да вређа Исков квалитет. То је урадио после утакмице са Леганесом у Купу краља, о чему је касније причао и капитен Краљевића Серхио Рамос. Притом, Иско се у последње време дистанцирао управо од Рамоса и Марсела, који годинама важе за носеће стубове Реалове свлачионице.

Од петка је актуелна екскузива италијанског трансфер гуруа Ђанлуке ди Марција, по којој је Јувентусов директор Фабио Паратићи успоставио први контакт с Исковим агентом и добио позитивне сигнале с друге стране. Тим поводом торински Тутоспорт на суботњој насловној страни открива да је Флорентино Перез већ почео да преговара с италијанским гигантом о потенцијалној трампи која би уздрмала Европу! Пут Торина кренуо би Иско, а супротним смером - Пауло Дибала!

Таква је Перезова порука Паратићију и његовим сарадницима. Ако хоће Иска, морају да пусте Дибалу да дође у Мадрид. Ситуација је деликатна. Стара дама за Дибалу тражи минимум 100.000.000 евра . на радару је Атлетика, Манчестер Ситија и Пари Сен Жермена -, док за Иска не жели да издвоји више од 80.000.000 европских новчаница. Мада, из овог посла могле би да профитирају све стране. Јувентус се већ бацио у сређивање везног реда, Арон Ремзи би требало да потпише предуговор у недељу, док би из клуба на лето требало да оду Сами Кедира и можда чак Миралем Пјанић, кога мерка Манчестер Сити. Међутим, Сити гледа и ка Мадриду, односно ка Иску, баш као и Бајерн и Челси. Дибала се коначно усталио у систем Макса Алегрија као десно крило после мањих турбуленција на крају прошле и почетком ове сезоне, мада му и даље недостају голови у континуитету и стабилна форма. То је оно што и Реалу треба после одласка Кристијана Роналда - неко ко ће бар делимично успети да попуни велику рупу, јер и даље мало ко може заиста да уђе у Кристијанове копачке. 

Ипак, и Реалу је потребна јака финансијска ињекција коју би могао да добије само његовом продајом. Тада би се стекли услови да се заиста направи неколико бомбастичних послова и Реал прекине готово непријатну петогодишњу сушу на трансфер пијаци, где није издвојена значајнија сума новца за велико појачање. 

Трампа би, опет, могла да привуче заиста велико име, али питање је да ли би Дибала могао да буде решење у тренутку када Герет Бејл води све тежу битку са повредама, а Карим Бензема губи некада страшну нападачку оштрину... Овог јутра Тутоспорт пише и о готово лудачкој идеји Бепеа Мароте да Дибалу привуче у Интер. Марота је Аргентинца довео у Јувентус заједно са бившим сарадником Паратићијем из Палерма за 40.000.000 евра и многи га сматрају миљеником новог првог оперативца Неразура. Ма колико оптимистично звучало, у овом тренутку овај трансфер се налази у домену научне фантастике, поготово јер Јувентус може потенцијално да рачуна на огроман новац од клубова засићених катарским, руским или арапским новцем...

Иско јесте близу одласка, али тешко да ће жртва тог посла бити Дибала.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар