Скандал у Чемпионшипу!

Бјелса шпијунирао Лампардов тренинг! Менаџер Лидс јунајтеда, Марсело Бјелса, признао је да је слао своје сараднике да шпијунирају тренинг Дерби Каунтија уочи дербија 27. кола Чемпионшипа.

Фудбал 12.01.2019 | 18:45
Скандал у Чемпионшипу!
Лидс је у петак увече савладао тим који предводи Френк Лампард 2:0, головима Руфа у првом и Херисона у другом полувремену и учврстио се на првом месту на табели.

ББЦ је пренео да је Фудбалски савез Енглеске (ФА) покренуо истрагу у вези са наводима да је члан стручног штаба Лидса примећен да се сумњиво понаша испред тренинг терена Дербија.

Он је ухваћен са двогледом, резервном одећом и клештима која је искористио да провали у комплекс.

"Ја сам одговоран за овај инцидент. Није ствар у томе да ли је легално или не, да ли је исправно или не. Причао сам са Лампардом и он ми је рекао да не поштујем клуб. Ја имам своје виђење, али је битно оно што мисле Лампард и Дерби. Нисам тражио дозволу Лидса и ја сам одговоран за то. Користим ово од квалификација за Светско првенство са Аргентином. Није нелегално и јавно смо причали о томе", рекао је Бјелса. 

За Бјелсу се 2010. тврдило да је регрутовао дечака из школе у коју иде његова ћерка да шпијунира противнички тим, након што му је он рекао да познаје фудбал, а искусни стручњак "проверио" његово знање.

Нема сумње да ће овај инцидент оставити велику мрљу на сјајну сезону Лидса који је на добром путу да се врати у Премијер лигу први пут од 2004. године. 

Лидс има пет бодова више од првог пратиоца Норича, уз меч више, а седам бодова предности у односу на трећепласирани Шефилд Јунајтед. 

И Лампардов Дерби се бори за ПЛ, али пре свега за место у плеј-офу, тренутно држи последњу, шесту позицију која води у бараж са 43 бода, четири испред Нотингем Фореста, Бирмингема и Квинс Парк Ренџерса који имају по меч мање.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар