Бешикташ ушао у трку за Дегенека!

Клуб из Истанбула чека праву понуду за Виду и ради на адекватној замени. . .

Фудбал 12.01.2019 | 17:45
Бешикташ ушао у трку за Дегенека!
Мале су шансе да Милош Дегенек остане у Црвеној звезди до краја сезоне. Његов одлазак практично постаје питање тренутка, а то је све извесније након што се као интересент појавио још један клуб. У питању је Бешикташ! Турски медији јављају да су први човек тог клуба Фикрет Орман и менаџер Мирсад Турџан у Милану, где разматрају опције за наследника Домагоја Виде. 

Хрватски репрезентативац на мети је многих клубова, пре свега из Енглеске, а како Турци нису у ситуацији да парирају финансијски одлучили су да не седе скрштених руку, већ да паралелено, преговарајући око продаје Виде, раде и да довођењу његове замене. Тамошњи медији тврде да је Дегенек после изванредних шест месеци у дресу Црвене звезде постао интересантна мета. Посебно због тога што се истакао и на интернационалној сцени, у Лиги шампиона. 

Турци пишу како досадашње понуде за Виду ноису достигне очекивани ниво, али то би могло да се догоди у сваком тренутку и план Б мора да постоји. Очито, Бешикташов план Б је репрезентативац Аустралије. Чињеница је да клуб из Истанбула не би имао никаквих проблема да искешира 3.000.000 евра на рачун Београђана, само остаје питање да ли је у могућности (и да ли жели) да испарира условима које Дегенек већ има на столу. Подсетимо, Ал Хилал му нуди 2.000.000 евра на годишњем нивоу...

Клуб из Ријада такође је спреман да Звезди плати и преко клаузуле(спекулише се 3.600.000 евра) како би убрзао читав посао. На Маракани, а то је и данашњом изјавом потврдио први човек клуба Звездан Терзић, немају ништа против трансфера једног од најбољих Звездиних играча из првог дела сезоне:   

"Јуче сам причао са Дегенеком, он има фантастичну понуду из Арабије о којој сте писали. Концентрисан је на Азијски куп, али надам се да ће трансфер бити реализован у наредних неколико дана. Близу је да преломи. Али у фудбалу никада нисте начисто. За сада иде све у добром правцу. Долазак Милуновића био је јасан знак да ће један од штопера отићи”, казао је раније данас генерални директор Црвене звезде. 

Подсетимо, црвено-бели су Дегенека довели прошлог лета за свега 200.000 евра из јапанске Јокохаме. Одиграо је 33 утакмице и натерао много богатије клубове да размишљају о њему. Бешикташ је са Видомпрошао још боље. Довео га је прошлог јануара без обештећења. У међувремену, Хрват је постао вицешампион света у Русији и цена му је вишеструко скочила. Турци сада то желе да наплате. 

А очито су пронашли и адекватну замену...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар