Терзић: Дегенек близу Ал Хилала, можда оде и Родић!

Генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, изјавио је да нема опуштања у клубу због велике предности у односу на Раднички и Партизан.  Дегенек пред одласком: "Ако оде, Вујадин остаје"! "Борјан сигурно остаје, вероватно и Јирка". Звездан Терзић говорио је о зимском прелазном црвено-белих.

Фудбал 11.01.2019 | 20:45
Терзић: Дегенек близу Ал Хилала, можда оде и Родић!
Терзић је на почетку зимских припрема рекао да су одбрана титуле првака и Куп Србије главни циљ.

"Рекли смо играчима да су циљеви и очекивања иста за 2019. годину. Звездина лествица је висока, кроз целу историју је тако било, тако да одбрана титуле и освајање дупље круне остаје циљ. Имамо добру предбост, али се не опуштамо и не потцењујемо Партизан и Раднички. Чека нас тешка борба", рекао је Терзић.

Он је открио да је Милош Дегенек близу одлуке да предје у саудијски Ал Хилал за три милиона евра.

"Јуче смо разговарали, има фантастичну понуду из Саудијске Арабије. Фокусиран је на Азијски куп, али мислим да је близу да прихвати понуду у наредних неколико дана. Све иде у том правцу. Зато смо довели Милуноцића. Ако Дегенек оде, Савић остаје, са њим је договорена нова сарадња".

Сигурно остаје и голман Милан Борјан, за кога је одбијена понуда, као и за Ел Фардуа Бена, Марка Марина и Ричмонда Боаћија.

"Могуће је да ће Родић отићи до краја јануара. Ту је Терзић, заслужио је шансу... Звезда живи од продаје играча, да их доводи јефтино, а даје скупо".

Терзић и најавио да би, због мањег броја мечева у другом делу, могло да оде око пет фудбалера са мањим улогама. Према његовим речима вероватно неће бити долазака како се не би гомилао играчки кадар.

"Евентуално ако буде већих одлазака може да се деси да доведемо неког. Размишшља се о неким играчима, постоје спремна решења. Биће миран прелазни рок", навео је Терзић.

"Циљеви и очекивања су иста. Звезда је кроз историју наметнула високу лествицу. Желимо титулу и пехар Купа после 12 година", рекао је генерални директор црвено-белих Звездан Терзић на почетку припрема за наставак сезоне.

Након што је Звездин тренер Владан Милојевић прозвао играче и окупио их на првом тренингу, Терзић је говорио о "пресеку" и актуелностима прелазног рока на "Маракани".

"Дугорочно размишљамо и прелазни рок водимо у правцу летњих квалификација. То значи да у јуну и јулу неће бити одлазака. Играчи морају сада да преломе".

Најактуелнија је прича о трансферу Милоша Дегенека, за кога је из Азије (Ал Хилал, Саудијска Арабија) стигла понуда "јача" од три милиона евра.

"Причао сам са Дегенеком и рекао ми је да жели да сачека крај Азијског купа, али нисам сигуран колико ће га тај клуб чекати. Мислим да ће у наредних неколико дана да преломи. Ако он оде, онда Савић сигурно остаје, а довели смо и Милуновића. Он је плански доведен, јер смо знали да ће отићи један од штопера".

Терзић је говорио и о статусу Милана Борјана и новајлије Ерика Јирке, који се доводи у везу са одласком на позајмицу у Земун.

"Борјан сигурно остаје, има уговор до 2020. године и ускоро ће бити позван да потпише нови, бољи. Вероватно ће и Јирка остати. Јуче је имао тестирања и резултати су одлични. Видећемо још како ће се уклопити... Разговараћемо и са Родићем, који би могао да нас напусти ове зиме. Има заинтересованих, ту је већ 18 месеци, а имамо малог Алексу Терзића који заслужује шансу. Ако, ипак, остане - добродошао је".

План црвено-белих је да због мањег броја утакмица током пролећног дела сезоне растерете играчки кадар.

"Реално, имамо пет-шест играча више и рок до када би требало то да решимо је 26. јануар, када екипа иде у Турску. Видећемо шта ће бити...".

Упитан за играче који нису имали значајну минутажу, генерални директор Звезде рекао је да они, ипак, неће бити уступљени другим тимовима.

"Мелег и Јевтовић неће ићи на позајмице, али за Мелега има интересовања па ћемо видети".

Терзић је открио да није стигла конкретна понуда само за Дегенека, већ и за Марина и Бена, али да они неће отићи.

"Продајом Дегенека затворићемо финансијску структуру за пролеће тако да нисмо приморани да продајемо најбоље".

Црвено-бели ће у Београду радити до недеље када путују у словеначку базу Терме Чатеж, а онда од 26. јануара до 9. фебруара биће у турској Анталији.

Заказане су и пријатељске утакмице против аустријског Вакера (27. јануар), Аустрије (30. јануар), Лудогореца (2. фебруар), Работничког (5. фебруар) и Марибора (8. фебруар).

ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРЕЛАЗНИ РОК ЗИМА 2018/2019:

ДОШЛИ: Немања Милуновић (БАТЕ Борисов) и Милош Вулић (Напредак), Дејан Видић (Златибор), Ерик Јирка* (Спартак Трнава).

ОТИШЛИ: Ненад Крстичић (АЕК), Немања Милић (БАТЕ Борисов).

*Јирка је купљен летос, али је остављен на позајмицу Спартаку из Трнаве.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар