Доха - Новак опет преокренуо: Иде у полуфинале!

Ђоковић се поново мучио и тек после преокрета победио Басилашвилија! Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у полуфинале турнира у Дохи, пошто је после три сета (4:6, 6:3, 6:4) победио Николоза Басилашвилија.  Ђоковић у четвртфинаклу савладао борбеног Грузијца и заказао меч за финале против Шпанца, Баутисте Агута.

Тенис 03.01.2019 | 18:00
Доха - Новак опет преокренуо: Иде у полуфинале!
Грузин наљутио Новака, па добио тениску лекцију! Ђоковић ће у полуфиналу Дохе играти против Баутисте Агута.

Српски играч поново се мучио, баш као у мечу са Фучовичем, али је успео да пронађе праве ударце у најважнијим тренуцима и тиме "сломи" противника.

Ђоковић ће у борби за финале играти против Роберта Баутисте-Агута, који је савладао Швајцарца Стена Вавринку.

Новак је лоше кренуо меч, веома нервозно, доста је грешио и Басилашвили, који је био веома расположен, то је све искористио.

Грузин је слао разорне форхенде, српски тенисер је грешио у неким ситуацијама када никада не шаље лоптице у аут, и то је све довело до губитка првог сета (4:6).

Очекивано Ђоковић је подигао ниво игре у наставку дуела. Први тенисер света направио је брејк одмах на старту другог периода игре и чувао га је до краја.

Басилашвили није био више у могућности да погађа линије, Новак је сада све то доста оштрије враћао и логично дошло је до изједначења у сетовима (4:6, 6:3).

У последњем сету гледали смо резултатску клацкалицу. Ђоковић је први дошао до брејка и то у уводном гему, али је у наредном одмах испустио предност коју је стекао.

Кључни део сета био је у петом и шестом гему када је први играч планете успео да направи брејк и да га потом потврди! До краја сета Новак није поклекао и пласирао се у полуфинале турнира из серије 250 (4:6, 6:3, 6:4).

После лаке и убедљиве победе за почетак године, па тријумфа уз доста проливеног зноја, Новак Ђоковић је и у четвртак имао захтеван задатак у Катару.

У дуелу против упорног противника из Грузије, али и борећи се против својих осцилација, најбољи тенисер света је за сат и 57 минута ипак оправдао улогу великог фаворита.

Ђоковић - Басилашвили 4:6, 6:3, 6:4

Тренутно 21. тенисер света боље је почео, освојио први сет, а Новак је постепено дизао своју игру и иако очигледно уморнији него претходних дана ипак је нашао начин да преокрене, као и у сусрету другог кола против Мартона Фучевића.

Славећи поене стиснутом песницом, уз аплаузе охрабрења из свог бокса, Новак је превазишао бољи старт ривала, као и своје кризе. Иако је у другом сету најавио рутинско изједначење, Басилашвили је ипак при резултату 5:3 имао брејк лопту, а Новак се одбранио и увео меч у сет одлуке.

Ни тада није све ишло глатко.

Ђоковић је опет боље почео, брејкнуо противника, али је одмах и сам допустио брејк. Срећом, брзо је стекао предност 4:2 и одбранио је, пре свега снажним сервисима.

Наредни, полуфинални Новаков ривал биће Шпанац Роберто Баутиста Агут, са којим је до сада одиграо осам мечева, уз скор 7:1 у своју корист.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар